Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Η εφορία «έγραψε» φούρναρη επειδή έδωσε ένα κουλούρι στην μητέρα του

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι η εφορία έριξε πρόστιμο σε έναν φούρναρη από την Ηλεία, επειδή έδωσε ένα κουλούρι στην μητέρα του και δεν της έκοψε απόδειξη!

Οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ μπήκαν σε...
έναν  φούρνο της πόλης, όπου διαπίστωσαν ότι στο κατάστημα ήταν μια γυναίκα που είχε στα χέρια της ένα κουλούρι για το οποίο δεν είχε απόδειξη.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου αμέσως τους είπε ότι η γυναίκα αυτή ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι και για αυτό δεν είχε εκδώσει απόδειξη.

Παρ'όλα αυτά οι ελεγκτές του ζήτησαν τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα είχε εκδώσει μεν αρκετές αποδείξεις αλλά η συνολική αξία τους ήταν περίπου 70 ευρώ και επειδή τα θεώρησαν... λίγα, υποστήριξαν ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν είχε εκδώσει όλες τις αποδείξεις με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο για τη μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι.

Έτσι του επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι που ο φούρνος πωλούσε προς 80 λεπτά του ευρώ.

Η μητέρα του φούρναρη τους παρακάλεσε να μην επιβάλλουν το πρόστιμο αλλά ήταν ανένδοτοι και το πρόστιμο επιβλήθηκε κανονικά.

Πηγές της ΑΑΔΕ ανέφεραν  σχετικά με την υπόθεση ότι ο νόμος προβλέπει κυρώσεις, ακόμη και για μη έκδοση έστω και μίας απόδειξης, ανεξαρτήτως ποσού.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, η διαγραφή ή όχι του προστίμου θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω εξηγήσεις που θα δώσει η εν λόγω επιχείρηση στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Προσθέτουν επίσης, ότι από έναν πρώτο έλεγχο φαίνεται να υπάρχουν ορισμένα σημεία σχετικά με τη συνολική φορολογική συμμόρφωση της συγκεκριμένης εταιρείας που παραμένουν αδιευκρίνιστα, και για τα οποία θα απαιτηθεί ενδελεχής έλεγχος.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive