Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το θάνατο Μαχαιρίτσα

Posted by Β.Π. Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019
Και ο Μαχαιρίτσας θύμα των μνημονίων και του ΔΝΤ που έφεραν τη λιτότητα στην υγεία!! Οταν το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  διαδήλωνε βροντοφωνάζοντας  ότι οι πολιτικές λιτότητας μικραίνουν το προσδόκιμο ζωής, κάποιοι σφυρίζαν αδιάφορα....

 
 Την ανάγκη για περισσότερα ασθενοφόρα στον νόμο Μαγνησίας τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με αφορμή το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τονίζοντας πως παραμένουν ακάλυπτα τα Κέντρα Υγείας παρά τα πολλά τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.
«Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το...
Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Και εξηγεί ότι το ασθενοφόρο έφτασε μετά από περίπου 45 λεπτά. «Ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».
Σε αυτό το σημείο η ανακοίνωση αναφέρει πως υπάρχουν τρία «ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου».

efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive