Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Έμπλεξε με την πολιτική και… έμπλεξε ο Nick Cave

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2019
Μία καλλιτεχνικής φύσης, αλλά άκομψη, απάντηση του Nick Cave σε ερώτημα οπαδού του δημιούργησε αρκετή τροφή για...
σκέψη και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος έχει εγκαινιάσει εδώ και καιρό έναν ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας με τους θαυμαστές του μέσω της ιστοσελίδας theredhandfiles, απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με την πολιτική του τοποθέτηση και με το εάν είναι αρκετά «αφυπνισμένος» και τα έκανε ελαφρώς… μαντάρα.

Κατά την απάντησή του ο Αυστραλός δημιουργός μίλησε καλλιτεχνικά αναφέροντας ότι «ως τραγουδοποιός έχω δεσμευτεί στην αβεβαιότητα» εξηγώντας πως κάτι τέτοιο τον αφήνει ανοιχτό στη διαφορετικότητα και πως αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να φέρει μία τεράστια δημιουργική δύναμη.

«Το να ζω σε μία κατάσταση εξερεύνησης, ουδετερότητας και αβεβαιότητας πέρα από δόγματα είναι καλό για τα τραγούδια μου και για τη ζωή μου γενικά. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθω συνήθως άβολα απέναντι σε όλες τις ιδεολογίες που φέρουν το δόγμα της αλήθειας. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τις θρησκείες, αλλά και τον αθεϊσμό, τις ριζοσπαστικές πολιτικές απόψεις ή οποιαδήποτε σχολή σκέψης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της απάντησής του, όμως, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και αναφέρεται συγκεκριμένα στο Antifa κίνημα και την Ακροδεξιά δημιουργώντας ερωτήματα με την τοποθέτησή του.

«Οι Antifa και η Άκρα δεξιά, για παράδειγμα, με τις συνηθισμένες συγκρούσεις στο δρόμο, τα παιχνίδια ρόλων, τις ειδικές ενδυμασίες συμμετέχουν σε έναn περίεργα ερωτικό, βίαιο και αμοιβαία αυτοσυντηρούμενο γάμο, που υποστηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις τυφλές, άκαμπτες πεποιθήσεις τους. Δεν είναι καλό για κανέναν παρά μόνο για την ανάφλεξη της δικής τους αυταρέσκειας» δήλωσε χαρακτηριστικά προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.












efsyn

  • Blogroll

  • Blog Archive