Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Με το κεφάλι ψηλά βγαίνουν με πορεία οι φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ

Posted by KINIMA DEN PLIRONO EU Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Ένταση παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες με τα διαδοχικά επεισόδια που έχουν ως επίκεντρο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. 

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν όταν κόπηκε το λουκέτο της ΑΣΟΕΕ. Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. 

Οι αγωνιζόμενοι φοιτητές/φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στο πάνω μέρος του προαύλιου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, συσπειρωμένοι με τις ορδές των ΜΑΤ να τους απειλούν. Συγκλονίζει σε αυτές τις συνθήκες τα συνθήματα που φωνάζουν: 
«Ψωμί – παιδεία – ελευθερίας, η χούντα δεν τελείωσε το ΄73», 
«Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό», 
«Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν, με του λαού την πάλη θα ανατραπούν»! ...

Τελικά περίπου 80 άτομα κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου όπου περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα. 

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ενώ από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν δύο άτομα και αρκετά δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. 


Μετά από δύο ώρες περίπου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από το πανεπιστήμιο και οι 200 περίπου φοιτητές που ήταν μέσα πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική πορεία προς το Πολυτεχνείο, μαζί με άλλους φοιτητές και αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πατησίων. 










Η αστυνομία δεν άφηνε τους τραυματίες να βγουν έξω ισχυρίζονται οι φοιτητές, ενώ οι εγκλωβισμένοι μέσα στο πανεπιστήμιο φοιτητές απεύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Πατησίων. 

Πλήθος αλληλέγγυων, εκπαιδευτικών και φοιτητών βρέθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους τραυματισμούς και την αστυνομική καταστολή. 





Τέτοια βαρβαρότητα από την κυβέρνηση της κανονικότητας.








πληροφορίες από:
prin.gr
thepressroom.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive