Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Κι άλλο «λάδι στη φωτιά» ρίχνει με τις δηλώσεις του για τις μαθητικές καταλήψεις ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με την ΑΣΟΕΕ εάν προχωρήσουν σε κατάληψη και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά έχουνε μία δουλειά μόνο, να μαθαίνουν γράμματα. Καμία άλλη»!

«Οι καταλήψεις είναι παράνομες στην Ελλάδα, δεν επιτρέπονται...
Οι καταλήψεις δεν επιτρέπονται στην Ελλάδα. Θέλεις να κάνεις κύριε κατάληψη; Πήγαινε στο σπίτι σου, κατάληψέ το, κάψ’ το, βάψ’ το, φτύσ’ το, κάνε ότι θέλεις», δήλωσε.

Ο υπουργός εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό πάνελ του Blue Sky την περασμένη Τρίτη και σε ερώτηση που του τέθηκε για το εάν γίνει κατάληψη σε ένα γυμνάσιο ή λύκειο από μαθητές και για το εάν η κυβέρνηση θα πράξει όπως έπραξε στην ΑΣΟΕΕ, απάντησε «βεβαίως», συμπληρώνοντας ότι «εγώ δεν θέλω να γίνεται καμία κατάληψη».

«Πλήρωσέ τα από την τσέπη σου τα έξοδα, όχι να τα φορτώνεις σε εμένα. Γιατί αυτοί οι κύριοι μαθητές που θα κάνουν κατάληψη στο σχολείο και θα σπάσουν τα καθίσματα και θα σπάσουν τους τοίχους θα βάλουν εμένα να τα πληρώσω και το δικό μου το παιδί να τα πληρώσει» επισήμανε, ενώ ο δημοσιογράφος που του έκανε την ερώτηση τόνιζε πως δεν αναφέρεται σε βανδαλισμούς.

Μάλιστα, ο Αδ. Γεωργιάδης υπογράμμισε για το ζήτημα της ΑΣΟΕΕ ότι στον χώρο του πανεπιστημίου «πήγαν κάποιοι που δηλώνουν φοιτητές, απ’ ότι είδα αυτοί που συνελήφθησαν δεν ήταν φοιτητές, δεν έπεσα κι απ’ τα σύννεφα», ενώ η πραγματικότητα είναι πως και οι δύο που συνελήφθησαν είναι φοιτητές, ο ένας της Ιατρικής και ο άλλος της Σχολής Χημικών Μηχανικών. 

«Δεν προαναγγέλλω επέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία. Οι καταλήψεις είναι παράνομες στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου εγώ θα έβαζα απουσίες σε όσους μαθητές έκαναν κατάληψη», πρόσθεσε. «Για μένα, τα παιδιά έχουνε μία δουλειά μόνο, να μαθαίνουν γράμματα. Καμία άλλη» κατέληξε, ενώ νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι «εγώ δεν είμαι υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπουργός Παιδείας».


πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive