Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Σέρνουν 13χρονο σε «αγροτοδικείο»

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2019
Ενα ακόμα «αγροτοδικείο» βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς για τις 24/9/2020 αναβλήθηκε η δίκη αγροτών στις Σέρρες που διώκονται με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για...
τη συμμετοχή τους στα μπλόκα στον Προμαχώνα και τον Λευκώνα.

Την περασμένη Πέμπτη, μάλιστα, στα δικαστήρια των Σερρών αποκαλύφθηκε ότι ανάμεσα στους διωκόμενους βρίσκεται και ένας 13χρονος που τόλμησε να συμπαρασταθεί στους αγρότες – γονείς του (!), με την παρουσία του στην κινητοποίηση που έγινε στις 11/2/2019 στη διασταύρωση του Λευκώνα…

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών που σέρνονται μαζί με τα παιδιά τους στα δικαστήρια ως «κοινοί εγκληματίες».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των αγροτών που συμμετείχαν στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των αντίστοιχων ελληνικών κυβερνήσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι πλέον «τα δικαστήρια παίρνουν το ρόλο του παιδονόμου για να καθυποταχτούν και ανήλικα παιδιά που αγωνίζονται και διεκδικούν μαζί με τους γονείς τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών τους».

Και καταλήγει: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι αγώνες από κανένα “αγροτοδικείο”, καμιά τρομοκρατία, καμιά καταδικαστική απόφαση. Τώρα πρέπει το αγροτικό κίνημα πολύ πιο ισχυρό, ενωμένο, μαχητικό και αποτελεσματικό σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».














imerodromos
  • Blogroll

  • Blog Archive