Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δήμαρχος Πατρέων ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού, ζήτησε αποζημίωση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διοργάνωσης του στα τέλη Ιουνίου.
Την απογοήτευση και την πικρία του για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα λόγω του κορονοϊού εξέφρασε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση που "πάγωσε" την πρωτεύουσα του καρναβαλιού.
Όπως είπε ο κ.Πελετίδης ο Δήμος Πατρέων
.... υποχρεούται να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις αφού αυτό επιτάσσει η προστασία της δημόσιας υγείας ωστόσο ζήτησε από την κυβέρνηση οικονομική αποζημίωση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες και έκτακτη επιχορήγηση του δήμου ενώ την έφερε προ των ευθυνών της για την κατάσταση σε νοσοκομεία και δομές υγείας που όπως υπογράμμισε έχουν σοβαρές ελλείψεις.
«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο είναι φυσικά πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων, που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία» είπε.
«Αυτή η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης μας και στα μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων», σημείωσε προσθέτοντας ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση του δήμου και του καρναβαλικού οργανισμού, καθώς και την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών, που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων».
Στο μεταξύ, μετά τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ο Κώστας Πελετίδης ανήγγειλε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με αφορμή την παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος των παλαιών σφαγείων που θα αποτελεί κόμβο δημιουργίας, με επίκεντρο το πατρινό καρναβάλι.
Όπως εξήγησε, «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε ένα καλοκαιρινό καρναβάλι και θα προτρέψουμε όλα τα καρναβαλικά πληρώματα να συμμετάσχουν». 


  • Blogroll

  • Blog Archive