Ποιοί είμαστε

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2012
                


 ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

               ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 18-12-11
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» γεννήθηκε από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής και αποτελεί ένα πολιτικό κίνημα ανυπακοής και αντίστασης. Αποτελεί σάρκα από τη σάρκα όλων των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων και μάχεται εδώ και δύο χρόνια, προασπιζόμενο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών. Θεμελιώδης πολιτική θέση και άξονας δράσης του κινήματός μας αποτελεί η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Διεκδικούμε, αγωνιστικά, δωρεάν παιδεία, υγεία, δρόμους, δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νερό, ηλεκτρικό, όλα τα φυσικά αγαθά (π.χ. παραλίες, δάση, αέρας), και κάθε άλλο αγαθό κοινωνικού χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή μετανάστη.
Η πρωτοφανής κρίση των τελευταίων χρόνων κλυδωνίζει συθέμελα το καπιταλιστικό σύστημα. Οι εξουσιαστές στην προσπάθεια τους να οχυρώσουν το καθεστώς τους πολιτικά, οικονομικά και ιδεολογικά και να υποτάξουν το λαό, διορίζουν νέες ιδιότυπες χούντες. Η οικονομική οχύρωση του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος απαιτεί άμεση μεταφορά πλούτου από τα νοικοκυριά προς τις τράπεζες. Μια τέτοια αρπαγή επιχειρείται με την περικοπή μισθών και συντάξεων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και με τα συνεχή αντιλαϊκά χαράτσια.
Το ερώτημα που μπαίνει πλέον στο λαό είναι το εξής: Για πόσο θα σκύβουμε το κεφάλι υπακούοντας σε ένα μάτσο τραμπούκους εκμεταλλευτές που θέλουν να μας κλέψουν τη ζωή; Πότε επιτέλους θα υψώσουμε ανάστημα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω;
Στη χώρα μας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια συλλογικής από τα κάτω αντίστασης. Οι επιτροπές αγώνα «Δεν Πληρώνω», οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, οι απεργοί διαρκείας στα εργοστάσια (π.χ. Χαλυβουργία) και στα ΜΜΕ (ΕΡΤ, ALTER, κ.α.) είναι κάποια φωτεινά παραδείγματα ανυπακοής και αντίστασης.
Καλούμε όλους τους εκμεταλλευόμενους, να επιλέξουν το δρόμο του συλλογικού αγώνα συμμετέχοντας ενεργά στις ανοιχτές επιτροπές αγώνα του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές και τις γροθιές μας για να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες ζωές μας.

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
                                                                                                  kinimadenplirono.gr
                            oxidiodia.gr3ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ» (15 Μάη 2011-ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ)

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει μετεξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό κίνημα εναντίον της εκχώρησης των κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες, είναι προϊόν της παρούσας καπιταλιστικής κρίσης και της ανάπτυξης νέων μορφών μιας γενικευμένης πάλης της εργατικής τάξης αλλά και κατεστραμμένων μικροαστικών στρωμάτων ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Συνδέεται άρρηκτα με τις ιστορικά διαμορφωμένες συνθήκες και προμετωπίδα του αγώνα μας έγινε το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ», ενσωματώνοντας στο ζήτημα των διοδίων, το ποια κοινωνική τάξη θα πληρώσει το χρέος του κεφαλαίου.

Το πανελλαδικό επιβεβαίωσε τις αρχές του κινήματος που υιοθετήθηκαν στο 2ο πανελλαδικό μας:
1. Παλεύουμε για κατάργηση όλων των διοδίων. 
2. Σαν κύρια μορφή δράσης μας είναι το «δεν πληρώνουμε διόδια» σαν μερικότερο χαρακτηριστικό του «δεν πληρώνουμε την κρίση τους». 
3. Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους. 
4. Στο κίνημα μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν εκτός από φασίστες και ρατσιστές. 
5. Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων και ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή. 
Προσθέτοντας σε αυτά: 
6. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 
7. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ 
8. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ 
9. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ 
10. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Στη απόφαση ενσωματώνεται αυτούσια η εισήγηση που έγινε ενάντια στον ρατσισμό και το φασισμό:

«Όλοι γίναμε μάρτυρες είτε συμμετέχοντας στην απεργιακή διαδήλωση στις 11 Μαΐου, είτε βλέποντας στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση τις σκηνές βίας και ασύλληπτης βαρβαρότητας που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ προς τους διαδηλωτές.

Η δολοφονική αυτή επίθεση, έδειξε για μια ακόμα φορά το ανάλγητο και σκληρό προσωπείο της κυβέρνησης, που γυρεύοντας θύματα και τραυματίες ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων, στόχευσε να τρομοκρατήσει για να κάμψει την αντίδραση του λαού.

Την ίδια στιγμή φασιστικές συμμορίες κυνηγούσαν, χτυπούσαν, μαχαίρωναν ανυπεράσπιστους μετανάστες, θεωρώντας τις πράξεις τους ως το υπέρτατο πατριωτικό τους καθήκον, για να "καθαρίσει η χώρα".

Βιαιότητες βέβαια, που επαναλαμβάνονταν με μεγάλη συχνότητα και στο παρελθόν, πότε με τη μορφή λεηλασιών μαγαζιών, με πυρπολήσεις χώρων λατρείας, με ξυλοδαρμούς, με τον εκφοβισμό μικρών παιδιών.

Το κράτος θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες που το βαρύνουν για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει, υπέθαλπε και υποθάλπει αυτές τις φασιστικές ομάδες, γιατί στοχοποιούν τους μετανάστες ως τους υπαίτιους για όλα τα δεινά της χώρας, για την εξαθλίωση που βιώνουν.

Η δυσαρέσκεια δηλαδή και η οργή του κόσμου διοχετεύεται συνειδητά στο πρόσωπο των μεταναστών. Το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται κι όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, ο φασισμός ανθεί σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης, ανεργίας, φτώχειας, ανασφάλειας.

Αγανακτισμένοι πολίτες "φωνάζουν" για την αύξηση της εγκληματικότητας, την ανεργία,...τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς, συντάξεις, χτυπά λυσσαλέα διαδηλωτές, καταργεί θέσεις εργασίας, συγχωνεύει σχολεία και νοσοκομεία εξαθλιώνει τις ζωές των ανθρώπων.

Οι μετανάστες εξαναγκάστηκαν ν' αφήσουν τον τόπο τους, επιζητώντας την ελπίδα που χάθηκε στις κατεστραμμένες τους χώρες απ' τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ...ποιων άλλων;....των δυτικών!!

Το σύστημα λοιπόν που τους εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο, τους αντιμετώπισε ως το πιο φτηνό εργατικό δυναμικό, γρήγορα αναλώσιμο και κυρίως ανασφάλιστο. Όχι βέβαια τυχαία! Μ΄αυτό τον τρόπο δρομολόγησε και δρομολογεί τους όρους για την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων μας, των χαμηλών μεροκάματων.

Ακόμα και οι μηχανισμοί καταστολής που δημιουργούνται για τους μετανάστες, ανοίγουν το δρόμο για μελλοντική χρήση τους απέναντι σε εργασιακές διεκδικήσεις που θα προκύψουν.

Οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν κατά τις ορέξεις τους, μια και είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Ανήκουν όμως κι αυτοί στην εργατική τάξη, κι εκμεταλλεύονται απ' τα καπιταλιστικά κράτη με το χειρότερο τρόπο.

Άρα ο εχθρός είναι κοινός. Τα προβλήματα κοινά.

Το σύστημα γεννά πολέμους, φόβο, άνεργους κι εξαθλιωμένους, ζωή χωρίς αξιοπρέπεια, εκμετάλλευση, φασισμό και ρατσισμό.

Οι έννοιες Ελευθερία και Αλληλεγγύη ,είναι έννοιες από φύση ενάντιες στο φασισμό...αντιφασιστικές!

Ένα κίνημα λοιπόν που αναπτύσσεται και έχει αυτές ως βασικές αρχές κι αξίες, είναι ξεκάθαρο πως παλεύει να διώξει το μίσος, την εκμετάλλευση και την ξενοφοβία.

Γι' αυτό υποστηρίζουμε: " Καμιά ανοχή στο φασισμό και σε όσους τον υποθάλπουν".»


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Οργανωνόμαστε με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, απορρίπτοντας μορφές οργάνωσης που συνδιαλέγονται με τους αλλοτριωμένους μηχανισμούς της εξουσίας που αναπαράγουν ιεραρχικές δομές με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική προσαρμογή στο υπάρχον σύστημα.

Θεμέλιο της συγκρότησης μας είναι οι τοπικές επιτροπές και οι ανοικτές συνελεύσεις. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται στις ανοικτές συνελεύσεις, που πρέπει να γίνονται κάθε εβδομάδα.
Η ιστορία του κινήματός μας δείχνει ότι χωρίς την πανελλαδική δράση και συγκρότηση θα ήταν αδύνατον να υπάρξει.
Μέλος του κινήματος είναι κάθε ένας που αποδέχεται τις αρχές του κινήματος και συμμετέχει στις δράσεις του.
Όλα τα μέλη του κινήματός μας είναι μέλη του πανελλαδικού και έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τοπική επιτροπή και συνέλευση.
Η τακτική εβδομαδιαία συνέλευση, για κάθε θέμα που προκύπτει, καθορίζει και μοιράζει αρμοδιότητες στα μέλη της, μέχρι την επόμενη συνέλευση, όπου γίνεται έλεγχος δράσεων, καθορισμός θεμάτων και επανακαθορισμός αρμοδιοτήτων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Κάθε τοπική επιτροπή θα ορίσει δυο έως τρία μέλη της για να συμμετέχουν στον πανελλαδικό συντονισμό της δράσης μας και την ανάληψη της ευθύνης έναντι του κινήματος για κάθε έκτακτο γεγονός. Τα αιρετά αυτά μέλη είναι ανακλητά ανά πάσα στιγμή από την τοπική συνέλευση. Το συντονιστικό είναι ανοικτό και δικαίωμα να συμμετέχουν έχουν όλα τα μέλη των επιτροπών.
Το συντονιστικό συγκαλείται μια φορά το μήνα τουλάχιστον και έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων. Το συντονιστικό είναι ανοικτό για όλα τα μέλη των επιτροπών.

Blog και εφημερίδα
Κάθε επιτροπή θα ορίσει ένα μέλος για τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας .
Το blog μας εκφράζει αυτό το πανελλαδικό χαρακτήρα και θα αναβαθμιστεί ώστε να αποτυπώνεται καλύτερα η δράση και κάθε τοπικής επιτροπής. Κάθε επιτροπή ορίζει υπεύθυνο για την ενημέρωση του blog για τις δραστηριότητες της και τις αποφάσεις της.
Το κίνημά μας απορρίπτει τη δημιουργία τοπικών blog ή ηλεκτρονικών forum που ενδυναμώνουν τον τοπικισμό και αποδυναμώνουν τη συζήτηση που πρέπει να αναπτύσεται μέσα στις συνελεύσεις.


 Δεν Πληρώνω… Δεν Πληρώνω…


  •                         Αρνούμαι να πληρώσω Διόδια
  •     Αρνούμαι να δεχτώ την παράνομη παραχώρηση των δημόσιων δρόμων στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και στις τράπεζες
  •       Αρνούμαι τις ΜΠΑΡΕΣ στους δρόμους και στη ζωή μας.

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επί υπουργίας Σουφλιά, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παραχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στο πολυεθνικό κεφάλαιο. 

Από τότε και μετά, σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από Πελοπόννησο μέχρι την Θράκη (συζητούν να βάλουν διόδια και στην Κρήτη), νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων ξεφυτρώνουν νέες αυξήσεις στις τιμές επιβάλλονται.
Χωριά και πόλεις περικυκλώνονται από σταθμούς διοδίων και έτσι για να φύγεις και να γυρίσεις στο σπίτι σου πληρώνεις χαράτσι. 

Σε κάθε νέο δρόμο που ασφαλτοστρώνουν, την επόμενη μέρα τοποθετούν διόδια.
Γιατί άραγε πληρώνουμε πανάκριβα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ;;;;
Τα διόδια στην πραγματικότητα είναι ένας Κεφαλικός Φόρος που τον πληρώνουμε κατευθείαν στις τράπεζες και στις εταιρείες.
Νέοι φόροι, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλείσιμο επιχειρήσεων και μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ είναι αυτά που απαιτούν το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις , με μνημόνια κατά εντολή της Ε.Ε και του ΔΝΤ, με μεγάλη προθυμία τα επιβάλουν. 

Οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι αφού επί δεκαετίες, με την συνεργασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, κερδοσκοπούσαν ασύστολα, τώρα ζητούν από την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να πληρώσει με την ζωή του την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Το κίνημα “αρνούμαι να πληρώσω διόδια” είναι μέρος του κινήματος που δεν δέχεται οι εργάτες και ο εργαζόμενος λαός να πληρώσει την κρίση του καπιταλιστικού τους συστήματος. 

Αρνούμαστε να πληρώσουμε, αρνούμαστε την ανεργία, αρνούμαστε μια μαύρη ζωή χωρίς ελπίδα. Αρνούμαστε να ζήσουμε την κόλαση του καπιταλισμού. Διεκδικούμε τα πάντα τα θέλουμε ΟΛΑ, θέλουμε την ζωή μας
Στον αγώνα αυτόν που το κίνημα μας είναι πάνω από ένα χρόνο στους δρόμους , με πρωτοφανείς και πρωτότυπες δράσεις («Πάμε ΔΕΘ- σηκώστε τις μπάρες», «Τριπλό by pass», «Στείλτε τον Γιωργάκη απ΄τον παράδρομο» και δεκάδες άλλες) χαράξαμε κάποιες αρχές πάνω στις οποίες κινούνται οι επιτροπές αγώνα. 

Οι 5 αυτές αρχές συνοψίζονται στα εξής :

  1. Παλεύουμε για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
  2. Σαν κύρια μορφή δράσης μας είναι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ σαν μερικότερο χαρακτηριστικό του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
  3. Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων , αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους , γραμματείς και φαρισαίους.
  4. Στο κίνημα μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν  εκτός από φασίστες και ρατσιστές
  5. Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων και ανέργων , των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή.
Πάνω σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να πάρετε μέρος στον αγώνα μας και να συμμετέχετε ενεργά στις  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ. 

Ελάτε σε επαφή μαζί μας και συμπληρώστε το έντυπο 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ που θα παρετε απο μέλη μας.

στέλνοντας μέηλ στο epitropes2010@gmail.com

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για ΟΛΟΥΣ
Οι επιτροπές αγώνα κατοικων , πολιτών και εργαζομένων συμπαρατάσσονται στον αγώνα των κατοίκων και των εργαζόμενων σε όλη την χώρα για κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.
Χαιρετίζουμε την δημιουργία Πανελλαδικού συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων.
Μετά την Ολυμπιακή, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα λιμάνια , την Παιδεία, την Υγεία, τώρα και οι δρόμοι παραδίνονται βορά στις διαθέσεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Αντιδρούμε γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας , που έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική οδό, από την φορολογία, τα τέλη κυκλοφορίας , τα τέλη στα καύσιμα και τα υπέρογκα διόδια τόσων χρόνων, καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τα έργα που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει και να συντηρεί δωρεάν για όλους τους πολίτες . Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας είναι η μόνη εγγύηση για την νίκη μας.
Το ήδη υποβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων πέφτει ακόμα χαμηλότερα από τα νέα διόδια . Τα διόδια πλήττουν όχι μόνο τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και όλους τους εργαζόμενους που αναγκαστικά χρησιμοποιούν την εθνική οδό.
Οι κάτοικοι , οι εργαζόμενοι και όλοι οι ενεργοί πολίτες αντιστέκονται και μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις κλιμακώνουν τον αγώνα τους απαιτώντας:
- ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
– ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
- ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣΚαλούμε όσους χρησιμοποιούν τους Εθνικούς δρόμους και θέλουν να παλέψουν μαζί μας ενάντια στα διόδια να έλθουν στις δράσεις που γίνονται σε όλη την χώρα και να πλαισιώσουν τις επιτροπές μας. Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους.
Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων
Ελεύθεροι δρόμοι για όλους 

ABOUT US
The ‘DEN PLIRONO’ movement is born from the current social needs and constitutes a political movement of disobedience and resistance.
It is flesh from the flesh of all exploited social layers and fights for two years, vindicating the social character of public goods. Fundamental political place and axis of action of our movement constitutes freeing of charge and access to all people, in all social goods that are essential for his decent existence.
We fightingly claim free of charge education, health, streets, public spaces, Means of Public Transport, Water, Electricity, all natural goods (eg beaches, forests, air), and each good of social character for each person, Greek or immigrant.
The unprecedented crisis of the last years tosses radically the capitalistic system. Rulers in their effort to fortify their political, economical and ideological regime and to subjugate people, they form new, disguised juntas.
The economic fortification of (global and national) financial system requires direct transport of wealth from the households to the banks. Such a ‘grab’ is attempted with the curtailment of wage and pensions, the dissolution of public health and education, the selling out of public property and with the continuous anti-social taxes.
The question that enters henceforth in the population is the following: How long for will we bend our heads obeying to a bunch bullies exploiters who want to steal our life? When at last will we rise up and take back our lives?
The first signs of collective workers’ class struggle has already initiated. The ‘DEN PLIRONO’ movement committees, the neighborhood assemblies, the strikes in the factories (eg Steelworks) and in Means of Mass Media (ERT, ALTER, etc.) they are certainly some of the luminous examples of disobedience and resistance.
We call all exploited individuals, to choose the way of collective fight by actively participating in the open committees of the ‘DEN PLIRONO’ movement. We invite you all to unite our voices and our punches in order to take back our stolen lives.

WE DO NOT PAY THEIR CRISIS
WE ORGANISE COLLECTIVELY THE REFUSAL OF PAYMENTS TO ALL NEIGHBORHOODS
WE FIGHT AGAINST ALL THOSE WHO STEAL OUR LIVES UNTIL THE FINAL VICTORY

www.kinimadenplirono.gr
www.oxidiodia.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive