Γιατί Ψηφίζουμε «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2012

____________________________________________________________________________________Είμαστε αυτοί που βλέπετε καθημερινά να αγωνιζόμαστε στους δρόμους.

Έμβλημά μας οι σημαίες μας οι κίτρινες με τα ψαράκια. Μας βλέπετε στα διόδια, στο μετρό, στο Σύνταγμα, στις πορείες, στη ΔΕΗ, στις εφορίες, στις τράπεζες, τους ιδιωτικούς εργολάβους που κόβουν ρεύμα, και στα νοσοκομεία. Μας βλέπετε παντού.
Ψηφίστε μας, μόνο για τις δράσεις μας και όχι για τα ωραία μας τα λόγια.
Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί. Παλεύουμε για ελεύθερη πρόσβαση όλου του λαού στα δημόσια κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, παραλίες, ρεύμα, νερό) τα χρυσοπληρώνουμε με τους φόρους μας και μας ανήκουν. Δεν έχει κανένα νόημα η αλλαγή των προσώπων στη πολιτική σκηνή. Είναι ξεκάθαρα θέμα κοινωνικού συστήματος. Ενός βάρβαρου καπιταλισμού, που νοιάζεται μόνο για το κέρδος των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιριών. Ενός ανάλγητου συστήματος που σκοπεύει να φτωχοποιήσει όλη την κοινωνία του 99%, προκειμένου να πλουτίζει το 1%. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, τη δουλεία μας, τη σύνταξή μας, την υγεία μας, την αξιοπρέπεια μας. Ονειρευόμαστε ένα άλλο σύστημα αξιών και παραγωγής με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές. Αυτό πραγματοποιείται μόνο με την πλήρη ανατροπή των δομών του καπιταλισμού που βρίσκεται στο τέλος της ζωής του. Καλούμαστε από την ιστορία να το ανατρέψουμε. Ο λαός να αποκτήσει συνείδηση της πελώριας δύναμης του και να πάρει τα ηνία στα χέρια του. Να διαγράψει όλο το χρέος που του φόρτωσαν, να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και τις τράπεζες, χωρίς καμία αποζημίωση. Μπορεί και θα το κάνει. Ψήφος στο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» σημαίνει εμπιστοσύνη και στήριξη στον αγώνα που έχουμε αναλάβει εδώ και τρία χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Τα διόδια έπρεπε ήδη να είχαν διπλασιαστεί και σε συχνότητα και σε κόστος για τον οδηγό. Έτσι γράφουν οι συμβάσεις παραχώρησης προς τις ιδιωτικές εταιρίες που τα λυμαίνονται. Κατορθώσαμε παρά το νόμο της ντροπής του Ρέππα και τις διώξεις των συναγωνιστών μας να τα αναχαιτίσουμε. Να ζητάμε πιστωτικά και να μας τα δίνουν αδιαμαρτύρητα. Στα νοσοκομεία να αντιδρά ο κόσμος για τα χαράτσια που του επιβάλλουν στα ταμεία τους αφού τα καταλάβαμε επανειλημμένα. Το εκβιαστικό κόψιμο του ρεύματος να μην πραγματοποιείται, αφού κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε αναρίθμητες καταλήψεις καταστημάτων ΔΕΗ και εφοριών. Κάναμε επανασυνδέσεις του ρεύματος των πολιτών όπου μας ζητήθηκε. Ελευθερώσαμε παραλίες από τα χαράτσια. Υποστηρίξαμε ηθικά και υλικά τους απεργιακούς αγώνες των εργαζόμενων (χαλυβουργία, ελευθεροτυπία , ALTER κλπ) που απολύονται ή τους στέλνουν σε εργασιακό μεσαίωνα .
Το ξέρουμε καλά. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και δύσκολος. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αυτή είναι η δύναμη μας. Δεν πρόκειται να μας κάμψουν το φρόνημα, ούτε οι εχθροί αλλά ούτε και οι "φίλοι" μας. Ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες , ξέρουμε και να νικάμε.
  • Blogroll

  • Blog Archive