Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Διόδια: έρχεται μπαράζ αυξήσεων

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Και νέο μπαράζ αυξήσεων έρχεται μέσα στο 2011 στις τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Υλίκης, που θα επιβαρύνουν τα σημερινά τιμολόγια τουλάχιστον κατά 50%!

Με βάση τις συμβάσεις του 2007 στα συγκεκριμένα τμήματα, που έχουν και τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, προβλέπονται καινούργιες τιμές και μάλιστα σε δύο δόσεις. Η πρώτη είναι 20% και θα ισχύσει τον Μάρτιο, ενώ η δεύτερη 30% τον Ιούνιο. Και οι δύο συνδέονται με την πορεία υλοποίησης των έργων εκσυγχρονισμού των δύο τμημάτων, που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2009 αλλά ακόμη βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

Για τον ίδιο λόγο από τις αρχές Ιανουαρίου οι εργολάβοι του αυτοκινητόδρομου από τις Ράχες Μαλιακού ώς το Κλειδί Ημαθίας έχουν ζητήσει να αυξήσουν τις ισχύουσες τιμές κατά 33%, όπως προβλέπει η σύμβαση. Η κίνηση αυτή έχει «παγώσει» έπειτα από εκτίμηση της κρατικής εταιρείας της Εγνατίας οδού, που ασκεί την επίβλεψη του έργου, σύμφωνα με την οποία οι εργολάβοι δεν έχουν εφαρμόσει τις συμβατικές υποχρεώσεις τους.

πηγή: Ελευθεροτυπία
  • Blogroll

  • Blog Archive