Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

«Ταυτότητα Κτηρίου» για όλα τα κτίρια ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς....
οι σχετικές ρυθμίσεις περιέχονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα που τέθηκε για διαβούλευση έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

 Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, όλοι οι πολίτες θα πρέπει μέσα σε πέντε χρόνια να συμπληρώσουν την «Ταυτότητα Κτιρίου» ώστε, το κράτος να αποκτήσει σαφή εικόνα για όλα τα κτίρια (δημόσια και ιδιωτικά) στη χώρα.

Το κόστος θα είναι υψηλό για τους πολίτες, αφού θα απαιτείται και σφραγίδα μηχανικού. Έτσι το ελάχιστο της αμοιβής θα είναι 400 ευρώ.

«Ταυτότητα» θα πρέπει να αποκτήσουν όλα τα κτήρια: από κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, γραφεία επιχειρήσεων, τράπεζες έως γραφεία τελετών, κέντρα γυμναστικής, οδοντιατρεία, ιατρεία, εργαστήρια.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, ότι κάθε επτά χρόνια μηχανικός θα πρέπει να επανελέγχει την «ταυτότητα»

Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 2 χιλιάδες ευρώ και θα φτάνουν τις 20 χιλιάδες ευρώ. Την ποινή της αναστολής άδειας θα αντιμετωπίζει και ο μηχανικός.

Την υποχρεωτική εμπλοκή των μηχανικών όμως θεσπίζει η κυβέρνηση σε κάθε δικαιοπραξία που περιλαμβάνει κτίρια. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 64 του σχεδίου νόμου ορίζεται σαφώς ότι «σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή, περιλαμβανομένων και των αιτία θανάτου δωρεών, που συντάσσεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων χωρίς κτίσμα, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού».
lifo
  • Blogroll

  • Blog Archive