Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Tροπολογία κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να απαγορευτε....
η πώληση τσιγάρων και καπνού να πλέον να πωλούνται αποκλειστικά και μόνο από τα περίπτερα, από καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων.

Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2014/40/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2014 για την προσέγγιση των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η τροπολογία:

Θέμα: Τροποποίηση του ν. 3730/2008 «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις.»

Α. Αιτιολογική Έκθεση

Ο σκοπός του νόμου 3730/2008 είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα η προστασία των ανηλίκων. Οι περιορισμοί που τίθενται από τις διατάξεις του, επιβάλλονται για λόγους προστασίας δημοσίου συμφέροντος. Με την προτεινόμενη τροποποίηση επιδιώκεται μεγαλύτερη και πληρέστερη προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της προάσπισης της υγείας των ανηλίκων. Επομένως, με την προτεινόμενη τροποποίηση οριοθετείται η πώληση των προϊόντων στο πλαίσιο της νομιμότητας, προστατεύεται η δημόσια υγεία και κυρίως η υγεία των ανηλίκων.

Β. Προτεινόμενη Διάταξη

Προτείνεται η τροποποίηση του άρθρο 2 παρ. 1 περ. β του νόμου 3730/2008  με την προσθήκη στην αρχή του πρώτου εδαφίου της φράσης «η πώληση και» καθώς και στο τέλος της παραγράφου της φράσης «καθώς και των καταστημάτων της παρ. Η΄ υποπαρ. 4 του νόμου 4093 του 2012.».

«β. η πώληση και η τοποθέτηση προϊόντων καπνού σε προθήκες καταστημάτων, εξαιρουμένων των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, των περιπτέρων και των καταστημάτων που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα καπνού, καθώς και των καταστημάτων της παρ. Η΄ υποπαρ. 4 του νόμου 4093 του 2012».

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Οι προτείνοντες βουλευτές:

Γεωργία Γεννιά

Αυλωνίτου Ελένη

Δέδες Ιωάννης

Θελερίτη Μαρία

Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)

Κασιμάτη Νίνα

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Ντζιμάνης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαδόπουλος Νικόλαος

Ριζούλης Ανδρέας

Σαρακιώτης Γιάννης

Σιμορέλης Χρήστος

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σταματάκη Ελένη

Τελιγιορίδου Ολυμπία


























































DIKAIOLOGITIKA
  • Blogroll

  • Blog Archive