Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο αυτοκτονιών -εντός ή εκτός εισαγωγικών- κρατουμένων

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2018
Κάποιες ειδήσεις για τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι ανύπαρκτες ή περνάνε στα "πολύ ψιλά". ..
Αναφερόμαστε στις αυτοκτονίες κρατουμένων, --εντός ή εκτός εισαγωγικών-, που συμβαίνουν σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων και στις φυλακές.

Κι αυτό είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Ερέθισμα μας γι' αυτή την ανάρτηση το τελευταίο σχετικό κρούσμα το οποίο πληροφορούμαστε από ποστάρισμα που έχει κάνει σήμερα στην προσωπική της σελίδα στο facebook η δικηγόρος Ηλέκτρα Κούτρα: "Κι άλλος κρατούμενος του Ψυχιατρείου κρατουμένων κρεμάστηκε χθες... ένας τη βδομάδα πάει πλέον. Μήπως είναι ώρα για επείγοντα μέτρα;" σημειώνει η νομικός.

Οσο και να ψάξαμε στο διαδίκτυο δεν στάθηκε δυνατόν να συγκεντρώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό το δραματικό περιστατικό.

Εν τω μεταξύ πολλά αναπάντητα ερωτήματα δημιουργούνται μετά τις δηλώσεις που έκανε σε ιστοσελίδα η μητέρα της 21χρονης κοπέλας, που οι μπάτσοι -δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση σχετικά με τις αιτίες θανάτου της- ισχυρίζονται ότι κρεμάστηκε με κορδόνι παπουτσιού μέσα στο κρατητήριο του Α.Τ Πεντέλης όπου βρισκόταν.

Η μητέρα της 21χρονης Δήμητρας Λέτσιου, -τον θάνατο της οποία, η επίσημη ενημέρωση του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας τον αποδίδει σε αυτοχειρία- εκφράζει τις αμφιβολίες της για το αν ισχύει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Και πραγματικά, πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η 21χρονη, λίγες ώρες πριν "αυτοκτονήσει" μιλούσε τηλεφωνικά με την μητέρα της και της έλεγε να όνειρα της, πώς "θα ξαναφτιάξει την ζωή της", όταν έληγε η δικαστική της περιπέτεια, και σε λίγες ώρες να αυτοκτονεί;

Αναφέρει, μεταξύ άλλων η μητέρα της 21χρονης:

«Με πήραν τηλέφωνο την Δευτέρα και μου ανακοίνωσαν τον θάνατο του παιδιού μου. - Η κόρη σας αυτοκτόνησε- μου είπαν, -κρεμάστηκε με κορδόνι-. Τα ‘χασα, δεν το πίστευα, έπεσα από τα σύννεφα, μου έδωσαν ένα άλλο τηλέφωνο να πάρω ώστε να διευθετηθούν κάποια πράγματα. Δεν θυμάμαι τίποτα, έπαθα σοκ, δεν ξέρω τι έχει γίνει και δεν πιστεύω κανένα.
Το βράδυ της Κυριακής, είχα μιλήσει μαζί της και ήταν σε καλή διάθεση, χρειαζόταν θεραπεία και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι ποιος ανεύθυνος άφησε το παιδί να κρατηθεί στο κελί με τα κορδόνια του παπουτσιού του. Μου έλεγε πως όλα πάνε καλά και όταν θα βγει από την φυλακή θα ξαναφτιάχναμε τις ζωές μας…».

Το ότι έχει ξεκινήσει η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό δεν μας λέει τίποτα αφού ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιες "έρευνες"






diktiospartakos
  • Blogroll

  • Blog Archive