Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση για την καθαρίστρια από τον Βόλο, Δήμητρα Τσιαντάκη, στην οποία είχε επιβληθεί ποινή 10 ετών φυλάκισης για...
πλαστογράφηση του απολυτηρίου του Δημοτικού.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε ότι δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη απάτης κατ’ εξακολούθηση. Το αδίκημα τελέστηκε εν προκειμένω μόνο μια φορά, άπαξ δηλαδή, όταν η καθαρίστρια κατέθεσε το παραποιημένο απολυτήριο (διόρθωση το Ε’ Δημοτικού σε ΣΤ’ Δημοτικού). Όπως δέχτηκε ο Άρειος Πάγος η εργαζόμενη γυναίκα δεν διέπραττε απάτη κάθε φορά που πήγαινε και εισέπραττε το μισθό της. Και άρα το Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας έκανε «εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή των ουσιαστικών διατάξεων». Αποφάνθηκε επίσης πως δεν υπάρχει ζημιά του Δημοσίου, καθώς οι μισθοί που εισέπραξε η καθαρίστρια ισοσταθμίζονται από την παροχή της εργασίας της.

Στο πρώτο σκέλος η απόφαση της Ολομέλειας ήταν ομόφωνη, ενώ στη δεύτερη υπήρξε μειοψηφία 12 αρεοπαγιτών σε σύνολο 39 μελών της Ολομέλειας.

Τώρα, το Ζ Ποινικό Τμήμα άρα είναι αυτό που θα κλείσει οριστικά την υπόθεση καθαρίστριας,κρίνοντας μάλιστα αν θα θα πρέπει για να γίνει να υπάρξει ,έστω για τυπικούς λόγους, και νέα δίκη.














tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive