Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Εκκωφαντικό ήταν το μήνυμα κατά του ρατσισμού και υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα,  που εξέπεμψε ο...
Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο περιθώριο της παρουσίασης του παπουτσιού που φέρει το όνομά του από εταιρία αθλητικών παπουτσιών.  Μήνυμα με κύριους αποδέκτες τον κ. Μητσοτάκη και την ακροδεξιά ηγετικά παρέα του στη ΝΔ, που αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ των των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά σπεύδουν τώρα υποκριτικά να συγχαρούν τον Ελληνα Γιάννη.

«Θυμάμαι όταν ήμασταν και εμείς πιτσιρίκια, έπαιρναν οι φίλοι μας ταυτότητες/διαβατήρια, και εμείς δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν», είπε ο MVP του ΝΒΑ και ηγέτης της Εθνικής μας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, μιλώντας στο Ζάππειο σε ειδική εκδήλωση για τα παπούτσια που φέρουν το όνομά του.

«Πηγαίναμε και ρωτούσαμε τους γονείς μας, γιατί δεν έχουμε εμείς διαβατήριo; Γιατί δεν έχουμε ταυτότητα; Γιατί δεν μπορούμε να πάμε και εμείς ένα ταξίδι; Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν κιόλας. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ψηφίσουν, να βγουν να πουν την άποψη τους. Είναι καταπληκτικό, παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, να τους δίνεται μια ευκαιρία να είναι σαν τα άλλα τα παιδιά. Ειδικά για τους μετανάστες, χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό».

Ακούει, άραγε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπόσχεται «επίδομα 2000 ευρώ μόνο σε παιδιά γεννημένα από Έλληνες γονείς» και που καταψήφισε μαζί με την υπόλοιπη ΝΔ το νομοσχέδιο με την ιθαγένεια;

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γεννημένος στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς, απέκτησε ελληνικό διαβατήριο μόλις το 2015, στα 19 του χρόνια, προ του κινδύνου να παίξει μπάσκετ για την εθνική ομάδα της πατρίδας των γονιών του. Μαζί του πήρε διαβατήριο ο μεγαλύτερος αδελφός του Θανάσης, ενώ για την υπόλοιπη οικογένεια χρειάστηκε η καταξίωση του Γιάννη στο ΝΒΑ και φυσικά η ψήφιση του νόμου περί ιθαγένειας (τις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης ΣυΡιΖα το 2015, παρά τη λυσσώδη αντίδραση της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής), για να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.












presspublica.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive