Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Επιστροφή των «Golden Boys» στις ΔΕΚΟ

Posted by Β.Π. Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Φωτογραφική διάταξη για τα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγάλων ΔΕΚΟ περνάει με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 212 του αναπυξιακού πολυνομοσχεδίου, η οποία προβλέπει μπόνους απόδοσης και πρόσθετες αποζημιώσεις και αμοιβές που θα ζήλευαν και πρωθυπουργοί.
Ειδικότερα, με τη δεύτερη ....
παράγραφο του άρθρου 212 του πολυνομοσχεδίου, προστίθεται νέα κατηγορία στο άρθρο 28 του 4354/2015 σχετικά με τους προέδρους, διευθύνοντες και εντεταλμένους συμβούλους δημόσιων επιχειρήσεων και των θυγατρικών, ανάμεσά τους την ΕΥΔΑΠ αλλά και την κατά τα άλλα «χρεοκοπημένη» ΔΕΗ με τις θυγατρικές της.
Οι τελικές απολαβές τους, που είχαν εξισωθεί από το 2009 με αυτές των γενικών γραμματέων στα υπουργεία, θα περιλαμβάνουν επίσης μπόνους απόδοσης και πρόσθετες αποζημιώσεις, που θα μπορούν να φτάνουν έως και το 90% του αρχικού μισθού τους. Η ευεργετική ρύθμιση εφαρμόζεται σε δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας ή του ομίλου υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες και για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των προσλήψεων προσωπικού, με παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive