Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

Posted by Β.Π. Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γαλλία. Πρόκειται για 80χρονο Κινέζο τουρίστα.
Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ευρώπη είναι γεγονός.
"Ο 80χρονος Κινέζος που κατέληξε στη Γαλλία το βράδυ της Παρασκευής είναι ο πρώτος νεκρός (από τον κοροναϊό Covid-19) εκτός Ασίας και ο πρώτος στην Ευρώπη", υπογράμμισε η υπουργός υγείας ....
της χώρας Ανιές Μπουζέν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Πρόκειται για τουρίστα από τη Χουμπεί, που είχε φτάσει στη χώρα στις 15 Ιανουαρίου και είχε τεθεί σε καραντίνα, στο νοσοκομείο “Μπισά” στο Παρίσι, από τις 25 του ίδιου μήνα.
Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα συνολικά 63.851 που υπάρχουν παγκοσμίως. Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων σημειώνεται στην Κίνα. Η επιδημία έχει σκοτώσει πάνω από 1500 ανθρώπους.
Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κοροναϊό έχουν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Πάνω από 1500 οι νεκροί συνολικά

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο Κορονοϊός COVID-19 στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, τα 2.42ο επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Τι μέτρα μπορούμε να λάβουμε για να προστατευτούμε;

Οι συστάσεις του ΠΟΥ για τους πολίτες προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση και η έκθεση σε ασθένειες, περιλαμβάνουν αναπνευστική υγιεινή και καθαρισμό των χεριών, αλλά και συμβουλές για τη διατροφή.
-Συχνός καθαρισμός των χεριών με αντισηπτικό ή σαπούνι και νερό.
- Σε περίπτωση βήχα ή φταρνίσματος πρέπει να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη με τον αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Στη συνέχεια πετάξτε κατευθείαν το χαρτομάντιλο στα απορρίμματα και πλύνετε τα χέρια.
-Αποφύγετε την κοντινή επαφή με οποιονδήποτε έχει πυρετό και βήχα.
-Εάν έχετε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, απευθυνθείτε έγκαιρα σε κάποιον γιατρό
- Εάν βρίσκεστε σε χώρα με κρούσματα κοροναϊού σε περίπτωση που πάτε στην κρεαταγορά, αποφύγετε την άμεση επαφή με ζώα χωρίς να φοράτε προστατευτική μάσκα.
-Πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση ακατέργαστων ή μη μαγειρεμένων ζωικών προϊόντων. Το ωμό κρέας, το γάλα ή τα όργανα των ζώων πρέπει να χειρίζονται με προσοχή, σύμφωνα με τις πρακτικές ορθής ασφάλειας των τροφίμων.
  • Blogroll

  • Blog Archive