Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Προκαταρκτική εξέταση κατά του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ώστε να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Τσιάρας ζητά από τον προϊστάμενο...
της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, να ελέγξει εάν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα ο Σ. Μπουζιάνης στο πόρισμά του για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ιατροδικαστής μίλησε από την πρώτη στιγμή για σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο άψυχο σώμα του παιδιού, ισχυρισμός που κατέρρευσε παταγωδώς τις επόμενες ημέρες.
Μετά την αποκάλυψη της αλήθειας και την απελευθέρωση των γονέων του άτυχου 11μηνου κοριτσιού o Σ. Μπουζιάνης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και εκφράστηκαν πολλά ερωτήματα και παράπονα για τους χειρισμούς του σε αυτή την ευαίσθητη και τραγική υπόθεση.
Χθες έγινε γνωστό πως ο Σύνδεσμος Σύρων στην Ελλάδα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του ιατροδικαστή, ενώ σήμερα τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος της οικογένειας.
Ο Αναούρ Μπάκρι, μιλώντας στο OPEN TV, δήλωσε ότι, παρότι ο πατέρας του άτυχου βρέφους, είπε πως συγχωρεί τον ιατροδικαστή, ο ίδιος θα τον κυνηγήσει νομικά εάν δεν εκφράσει τη συγγνώμη του δημόσια.
Ο 23χρονος πατέρας του βρέφους δήλωσε «ήταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου». Αναφερόμενος στη σύζυγό του ανέφερε «πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».
Το άτυχο βρέφος, το οποίο έπασχε από εγκεφαλίτιδα, μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Οι πρώτες αναφορές του ιατροδικαστή έκαναν λόγο για σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης γεγονός που οδήγησε στην προσαγωγή των γονιών του, αλλά και ενός συγγενικού τους ζευγαριού που φιλοξενούνταν στο σπίτι τους στου Ζωγράφου.
Οι διαρροές περί σεξουαλικής κακοποίησης οδήγησαν σε ένα όργιο κίτρινων δημοσιευμάτων, τα οποία συνοδεύτηκαν με πλήθος ρατσιστικών σχολίων στο ελληνικό διαδίκτυο.
Χθες η ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής έριξε άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς δεν αναφέρει σεξουαλική κακοποίηση, ενώ η κατάθεση του θεράποντος γιατρού συμφωνεί με τα όσα ανέφερε η μητέρα του βρέφους πως οι κακώσεις θα μπορούσαν να προέρχονται από την ειδική συσκευή με την οποία χορηγούσαν οι γονείς το απαιτούμενο φάρμακο.

 efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive