Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2011

Θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου


Μια μαζική, πολύ ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα σύσκεψη κινημάτων - συλλογικοτήτων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 στη Νάουσα. Με οικοδεσπότη την «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία της Νάουσας» συγκεντρώθηκαν μέλη κοινωνικών κινημάτων από τον Νομό Κοζάνης, τη Βέροια, την Επισκοπή, τη Σκύδρα, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, την Αραβησσό, την Κρύα Βρύση και συζήτησαν την ως τώρα πορεία τους, την παραπέρα συνεργασία τους και δράση τους.

Σε άμεση προτεραιότητα τέθηκαν τα ζητήματα της ανεργίας, που πλήττει άγρια την περιοχή, της συρρίκνωσης και εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού και δικαιώματος της υγείας (κλείσιμο νοσοκομείων, καθιέρωση «εισιτηρίου» για ιατρικές εξετάσεις και συνταγογράφηση κ.τ.λ.), της παραπέρα ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (αύξηση των κομίστρων, κατάργηση δρομολογίων του Ο.Σ.Ε., διόδια), του ρατσισμού και της συμπαράστασης στους 300 απεργούς πείνας, του αγροτικού ζητήματος, της προάσπισης των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων - που καταλύονται - και της υπεράσπισης των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, οι συλλογικότητες αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά τη δράση τους σε ζητήματα κοινωνικά και πολιτικά, που αφορούν τόσο τις τοπικές κοινωνίες και την Κεντροδυτική Μακεδονία γενικότερα όσο και τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Ως πρώτη κοινή δράση ορίστηκε η δυναμική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου 2011.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:
 Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας
 Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Δυτ. Μακεδονίας & Ημαθίας ενάντια στα Διόδια
 Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση Έδεσσας
 Αυτόνομο Στέκι «Μπαρούτι» Βέροιας
 Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κρύας Βρύσης
 Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ν. Πέλλας
 Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον Γιαννιτσών

ZOUGLA.GR
  • Blogroll

  • Blog Archive