Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Απαλλάσσεται από την κατηγορία για κακούργημα ο Πέτρος Καπετανόπουλος

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2013
Η περιπέτειά του αποκαλύπτει πως η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία.Με πρόταση της αντιεισαγγελέως Εφετών που γνωστοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Π.Καπετανόπουλο, η υπόθεσή του εισάγεται στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα.  

Το περιστατικό θυμίζει καφκική αφήγηση, και ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Συνελήφθη, όταν διαμαρτυρήθηκε για τη βίαιη μεταχείριση μετανάστη. Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ  κλωτσούσαν πεσμένο στο έδαφος μετανάστη, τον οποίο είχαν συλλάβει λίγα λεπτά νωρίτερα για κλοπή τσάντας. Ο Καπετανόπουλος αντέδρασε στην ωμή βία και εντός ολίγων λεπτών βρέθηκε… μπλεγμένος.
 
Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου  και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης! Και δε σταματάμε εδώ. Προστέθηκε στη συνέχεια η κατηγορία της απλής συνέργειας σε ληστεία σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία για κακούργημα θα στοίχιζε στον Καπετανόπουλο την ίδια του την εργασία. Δημόσιος υπάλληλος στον ΟΑΕΔ Περιστερίου, βάση του νέων διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα όπως διαμορφώθηκε με το  μνημόνιο 3,  θα ετίθετο σε αργία, μέχρι να τελεσιδικήσει  η υπόθεση του!
 
Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τη δίωξη του πολιτική: 
«Αυτό είναι πολιτικό. Είναι πολιτική δίωξη. Στέλνει μηνύματα. Δεν έχει να κάνει μ' αυτό που λέμε "επίορκους υπαλλήλους". Δίνει μηνύματα όπως "καθίστε στα αβγά σας, ήσυχοι, για να είστε ασφαλείς», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.
 
Το γεγονός της μη παραπομπής του σε κακούργημα δε σημαίνει ότι ο Πέτρος Καπετανόπουλος έχει  τελειώσει με τη Δικαιοσύνη, καθώς  θα πάει σε δίκη για τις υπόλοιπες κατηγορίες.  Χάρις στο αφυπνισμένο κομμάτι της κοινωνίας που στάθηκε αλληλέγγυο απέναντι στην παράλογη δίωξη του,  όλο αυτό το διάστημα, θεωρείται πιθανό να αποδειχτεί  η αθωότητά του. 
 
 
Αλλωστε και  ο ίδιος είχε πει ότι αντιμετωπίζει χωρίς φόβο την απίστευτη περιπέτειά του, χάρις  στην αλληλεγγύη των χιλιάδων ανθρώπων .
enet
  • Blogroll

  • Blog Archive