Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μία τεράστια φωτιά ξέσπασε στον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό  ‘Jungle’ στο Γαλλικό λιμάνι του Καλέ λίγες ώρες μετά απο μία σειρά πολύνεκρων...
επιθέσεων αυτοκτονίας στο Παρίσι.

Η έκταση της φωτιάς που μένετε ανεξέλεγκτη λόγο των ισχυρών ανέμων, ξεπερνά τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα, και έως τώρα είναι άγνωστη η αιτία της φωτιάς όπως και το άν υπάρχουν θύματα αφού σωστικές μονάδες αδυνατούν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγο της έντασης της φωτιάς και του αγνώστου αριθμού φιαλών γκαζιού που υπήρχαν στον καταυλισμό για οικιακή χρήση.
               
Οι πρόσφυγες προσπαθούν να απομακρυνθούν απο την περιοχή ενώ οι τοπικές αρχές καταβάλουν αγώνα να πείσουν ότι η φωτιά στον καταυλισμό δεν έχει τίποτα να κάνει με τις επιθέσεις στην Γαλλική πρωτεύουσα, πολύ περισσότερο καθώς η σχέση κράτους και των χιλιάδων μεταναστών - προσφύγων που αιτούνται άσυλο και χρησιμοποιούν το μέρος σαν προσωρινή στάση κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους να μεταβούν στην Μ. Βρετανία, είναι τεταμένες μετά απο τις βίαιες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής στον καταυλισμό την περασμένη εβδομάδα.

athens.indymedia
  • Blogroll

  • Blog Archive