Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ώρες αγωνίας περνούν οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι του νεαρού γιατρού, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας στο «ΕΛΠΙΣ». Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί που τον παρακολουθούν. Έρευνες διεξάγονται για τις συνθήκες του ατυχήματος.
Με σοβαρή τραυματική βλάβη εγκεφάλου και εγκεφαλικές...
θλάσεις νοσηλεύεται στην Εντατική του «Γεννηματάς» ο ειδικευόμενος γιατρός που τραυματίστηκε προ ολίγων ημερών στο νοσοκομείο «Ελπίς».
Η κατάστασή του είναι σταθερή, χωρίς περαιτέρω επιδείνωση της εγκεφαλικής βλάβης.
Το ιατρικό ανακοινωθέν του «Γεννηματάς»
Ο ασθενής Β.Ν. 26 ετών, νοσηλεύεται από 13-3-2017 και ώρα 17:50 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας με σοβαρή τραυματική βλάβη εγκεφάλου και εγκεφαλικές θλάσεις μετά από αναφερόμενη πτώση.
Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ όπου και υπηρετούσε, μεταφέρθηκε στη συνέχεια διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας για συνέχιση της υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών του.
Βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση υπό τον έλεγχο όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων.
Παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κλινική κατάσταση χωρίς περαιτέρω επιδείνωση της εγκεφαλικής βλάβης όπως αποδεικνύεται και από τον σημερινό παρακλινικό έλεγχο.   
              
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κατήγγειλε πως ο ειδικευόμενος γιατρός «έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση».
Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα διέψευσε ότι ο γιατρός τραυματίστηκε επειδή υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας, κάνοντας λόγο για αβάσιμες φήμες.
Έρευνες για την αιτία
Την ίδια ώρα που η κατάσταση της υγείας του 26χρονου ειδικευόμενου γιατρού του «ΕΛΠΙΣ» παραμένει κρίσιμη, οι έρευνες για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις σημειώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του εντατικοποιούνται, ενώ ήδη έχουν ληφθεί και οι πρώτες καταθέσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου.
Κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, αστυνομικοί αλλά και η διοίκηση του Νοσοκομείου συγκεντρώνουν στοιχεία για να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αρκετά άτομα από το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στους χώρους του «ΕΛΠΙΣ».
Ο ειδικευόμενος γιατρός συμμετείχε στη γενική εφημερία νοσοκομείου που ήταν την περασμένη Κυριακή στις 12 Μαρτίου. Έτσι πήγε στο νοσοκομείο το πρωί εκείνης της ημέρας με την εφημερία του να τελειώνει μετά από 24 ώρες. Ωστόσο και το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο 26χρονος είχε βάρδια και θα αποχωρούσε από το χώρο της εργασίας του το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αν λίγη ώρα πριν από την λήξη του ωραρίου του δεν σημειωνόταν ο σοβαρός του τραυματισμός που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive