Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Με την εξέταση τριών μαρτύρων, δύο υπεράσπισης και ένα κατηγορίας, συνεχίστηκε, την Παρασκευή 16/2/18,    στα δικαστήρια Λαμίας, η έφεση του τ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μαγκούφη που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για την επίθεση και τον τραυματισμό της συναγωνίστριας Σούλας Γαλάνη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Οι μάρτυρες υπεράσπισης του Χρήστου Μαγκούφη, μία εισπράκτορας διοδίων και ο αστυνομικός συνοδός- φρουρός του Μαγκούφη, ούτε λίγο, ούτε πολύ δεν είδαν τον βουλευτή  να  ξυλοκοπεί την παθούσα που διαδήλωνε στα διόδια Αγίας Τριάδας Μώλου.
Ο μάρτυρας κατηγορίας  Δημήτρης Κριτσόβας, πολιτικός μηχανικός, που συμμετείχε στην κινητοποίηση, κατέθεσε τα πραγματικά γεγονότα, με ηρεμία και νηφαλιότητα, παρά τις επίμονες, επαναλαμβανόμενες και παραπλανητικές ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και του ίδιου του Μαγκούφη.
Σε μια στιγμή της διαδικασίας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε σαφές ότι αυτό που δικάζεται σήμερα είναι η συγκεκριμένη πράξη της βίαιης επίθεσης και του τραυματισμού της Σούλας Γαλάνη και όχι η συνολικότερη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω, όπως επανειλημμένα προσπάθησε ο Χ. Μαγκούφης και η υπεράσπιση του.
Η εξέταση του κάθε μάρτυρα διήρκεσε περίπου μία ώρα.
Η δίκη διακόπηκε ξανά λόγω παρελεύσεως ωραρίου και θα συνεχιστεί την Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018.
Θα είμαστε και πάλι εκεί στο πλευρό της συναγωνίστριας μας.
  • Blogroll

  • Blog Archive