Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Ιερού Λόχου 3 – 5
Τ.Κ. 15124 Μαρούσι Μαρούσι 7 – 6 – 2010
Τηλ. & Fax:210 8069041 Α.Π. 52
Πληροφορίες: κος Λυσίκατος Ν.

Προς: Τα μέλη του συλλόγου μας
Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ


Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου χαιρετίζει και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο κίνημα των πολιτών ενάντια στα ΔΙΟΔΙΑ που αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες σε πανελλαδικό επίπεδο.
Είμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης επίθεσης που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι σε βάρος των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των τελευταίων πενήντα χρόνων.
Η συρρίκνωση και κατάργηση του κοινωνικού κράτους περνά μέσα από τον καταιγισμό των ιδιωτικοποιήσεων πλευρών της οικονομικής δραστηριότητας του κράτους και της εκχώρησης (ξεπουλήματος) της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Στα πλαίσια αυτά εδώ και αρκετά χρόνια έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των σταθμών ΔΙΟΔΙΩΝ των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες με διάτρητες και παράνομες συμβάσεις που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και το λαό.
Οι ιδιώτες εκμεταλλευτές των σταθμών ΔΙΟΔΙΩΝ, ανεξέλεγκτα σχεδόν, ανεβάζουν το κόστος χρήσης των εθνικών δρόμων καθιστώντας τη χρήση τους από τους πολίτες της χώρας δυσβάστακτη και απαγορευτική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται καθημερινά.
Ακόμα παραπάνω, ενώ υπάρχει οδηγία της Ε. Ε. σύμφωνα με την οποία δε μπορεί να επιβάλλεται χρήση διοδίων σε εθνικούς δρόμους, όταν δεν υπάρχει παράλληλος (ανάλογης ασφάλειας) δρόμος για χρήση από όποιον επιθυμεί να μετακινηθεί χωρίς την καταβολή διοδίων, η οδηγία αυτή όχι μόνο δεν εφαρμόζεται αλλά αγνοείται συστηματικά από την πολιτεία.
Αν και τους δρόμους τους πληρώσαμε όλοι εμείς με τους φόρους μας, πρέπει πάλι να τους πληρώνουμε καταβάλλοντας δυσβάστακτα τέλη χρήσης γεμίζοντας και τις τσέπες των ιδιωτών που έχουν αναλάβει να εισπράττουν τα τέλη των διοδίων για λογαριασμό του κράτους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΜΕΣΑ.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 – 6 – 2010 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ (Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΛΕΜΕΣΗ ΑΙΚ. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ Ν.
  • Blogroll

  • Blog Archive