Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ!

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ!

Οδηγός αυτοκινητιστής πραγματοποίησε διέλευση, αρνούμενος να πληρώσει διόδια, από τα διόδια Λεπτοκαρυάς χθες (11/6) βράδυ στις 11.00μμ.
Ο επόπτης των διοδίων κάλεσε συνοριοφύλακες που πραγματοποιούσαν ελέγχους στην περιοχή των διοδίων να λάβουν τα στοιχεία του οδηγού (παράνομα) και να τα παραδώσουν σε αυτόν.
Ο οδηγός αφέθηκε αρχικά να περάσει τα διόδια (11/6) αλλά δέχθηκε έλεγχο από τους συνοριοφύλακες, οι οποίοι απειλώντας για περαιτέρω ελέγχους στο όχημα (!) κατευθύνθηκαν προς το σταθμό των διοδίων και τον επόπτη παραδίδοντας τα στοιχεία του αυτοκινητιστή στην εταιρεία διοδίων.
Ο αυτοκινητιστής διαμαρτυρόμενος για το συμβάν της παράδοσης προσωπικών δεδομένων σε ιδιώτες, απειλήθηκε από τους συνοριοφύλακες, οι οποίοι τον κάλεσαν να παραμείνει στο όχημά του και να μην τους ακολουθήσει προς στον σταθμό των διοδίων.

Η εμπλοκή της αστυνομίας, οι απειλές προς αυτοκινητιστές και διάφορα άλλα συμβάντα της τελευταίας περιόδου θα απαντηθούν με μαζικούς αγώνες ενάντια στη ληστρική πολιτική των εταιρειών διοδίων και το κράτος που χωρίς τη συναίνεσή του, η εκχώρηση των εθνικών οδών σε ιδιώτες θα ήταν αδύνατη.

Καλούμε, σε όλες τις περιπτώσεις εμπλοκής της αστυνομίας, να ζητιώνται τα στοιχεία των αστυνομικών οργάνων ή να λαμβάνονται τα στοιχεία των οχημάτων τους σε περίπτωση άρνησης και όλα τα περιστατικά να καταγγέλλονται στην Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών (για τους επαγγελματίες οδηγούς) και στις Επιτροπές Αγώνα κατά των διοδίων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

12/6/2010
  • Blogroll

  • Blog Archive