Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ψήφισμα πολιτών Τρικάλων κατά των διοδίων

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2010

Η ανοιχτή συγκέντρωση – συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» απ’ την Κίνησή μας και με συμμετοχή της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. Κεντρικής Ελλάδας, κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές Δ.Χ. φορτηγών, επαγγελματίες άλλων κλάδων, οι πολίτες και κάτοικοι απ’ τα Τρίκαλα κι ευρύτερα απ’ τη Δυτική Θεσσαλία που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 17 Ιούνη στα Τρίκαλα, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού ακούσαμε τον εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κατά Των Διοδίων, καταλήξαμε ομόφωνα στα εξής:

1.– Τα διόδια που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις εθνικές μας οδούς, σε λίγο και στην περιοχή μας με την Ε-65, ληστεύουν το εισόδημα μας και προκαλούν ζημιές στις δουλειές μας (π.χ. ιδιοκτήτες φορτηγών, εμπορικοί αντιπρόσωποι κ.λ.π.), για να πλουτίζουν οι ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρίες, ντόπιες και πολυεθνικές. Τα διόδια αποτελούν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στην δεινή θέση που βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, κάτω απ’ το ζυγό της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας ΕΕ – ΕΚΤ- ΔΝΤ. Τα διόδια μας θίγουν όλους!

2.– Καταγγέλλουμε και απαιτούμε την κατάργηση των αποικιακού τύπου συμβάσεων που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και διατηρεί η σημερινή με τις «παραχωρησιούχες» εταιρίες που τοποθετούν διόδια, μετωπικά και πλευρικά, όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνουν κάθε τόσο τις τιμές. Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

3.– Αντιδρούμε γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό από την φορολογία, άμεση και έμμεση, και τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια καταβάλλουμε.

4.– Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να μας βάζουν μπάρες οι ιδιωτικές εταιρίες και να εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση και κυκλοφορία μας στους δημόσιους δρόμους μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Αν συνεχιστεί η κατάσταση σε λίγο η Ελλάδα θα θυμίζει κατεχόμενη Παλαιστίνη! ΣΤΟΠ στις ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρίες, που με τις πλάτες των κυβερνήσεων, όχι μόνο μας χαρατσώνουν ληστρικά, αλλά και παραβιάζουν τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

5.– Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, επαγγελματίες, πολίτες, κατοίκους των Τρικάλων και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλίας να μπουν στον αγώνα και ν’ αρνούνται την πληρωμή διοδίων παντού. Συντονιζόμαστε στον αγώνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά Των Διοδίων.

6.– Καλούμε τον Δήμο Τρικκαίων, ένα «Καλλικράτειο» Δήμο100.000 κατοίκων σχεδόν, να θέσει το φλέγον ζήτημα των διοδίων στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συμπαρασταχθεί στον αγώνα μας για μη πληρωμή διοδίων απ’ τους Τρικαλινούς και να αρνηθεί την τοποθέτηση διοδίων στην περιοχή μας.

7.– Καλούμε τα τοπικά ΜΜΕ ν’ ανοίξουν τις σελίδες τους, τα πάνελ και τις εκπομπές τους στην ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού και την ανάγκη να πούμε έμπρακτα όχι στα διόδια.

8.– Καλούμε τους φορείς της περιοχής μας, επαγγελματικούς και άλλους, να καλέσουν τα μέλη τους να μην πληρώνουν διόδια στις ληστρικές μεγαλοεταιρίες.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

δείτε επίσης: Χαιρετισμός στην εκδήλωση των Τρικάλων
πηγή: Τρικαλινά Νέα
  • Blogroll

  • Blog Archive