Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αφίδνες: Ο αγώνας για ελεύθερους δρόμους κλιμακώνεται

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010


Η 15θημερη εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ , έχει ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα για τον αγώνα των Επιτροπών Αγωνα ενάντια στα Διόδια, στο σημερινό φύλλο (19 Ιουνίου) που κυκλοφορεί σε όλη την χώρα. Παρακάτω είναι ένα από αυτά τα κείμενα:
Πηγή εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Αφίδνες: Ο αγώνας για ελεύθερους δρόμους κλιμακώνεται

Την Παρασκευή 11-06-10, πραγματοποιήθηκε άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών όπως είχε αποφασιστεί από τις συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια. Η κινητοποίηση αυτή είχε ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την πολύ καλή οργανωτική προετοιμασία καθώς και την έντονη μαχητικότητα των αγωνιστών που συμμετείχαν. Μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι ενθουσιασμένοι κόρναραν κι επευφημούσαν καθώς περνούσαν χωρίς να πληρώσουν. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα διόδια άνοιξαν μισή ώρα πριν από την προσχεδιασμένη ώρα έναρξης της κινητοποίησης, μόλις δηλαδή κατέφθασαν οι πρώτοι αγωνιστές προκειμένου να οργανώσουν την κινητοποίηση. Αυτό καταδεικνύει τη δύναμη του λαού, των κινημάτων και των αγώνων διαρκείας όπου κάνουν τις πολυεθνικές εταιρείες, το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής τους να τρίζουν συθέμελα.

Η κινητοποίηση αυτή η οποία είχε τελικώς διάρκεια τριών ωρών (17:30-20:30), είχε και ορισμένα ακόμη ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις στα διόδια των Αφιδνών. Έγινε παρά την αντίθετη γνώμη και το σαμποτάρισμα τοπικών παραγοντίσκων και καρεκλοκένταυρων που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις διαθέσεις της κεντρικής εξουσίας, οι οποίοι προσπάθησαν τόσο καιρό να βάλουν τη σφραγίδα τους στο κίνημα κατά των διοδίων προκειμένου να εισπράξουν την πολιτική του υπεραξία την κατάλληλη στιγμή, στις εκλογές του «Καλλικράτη». Είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι αυτή τη στιγμή φωνάζουν να φύγουν τα διόδια ΜΟΝΟ από τη Βορειοανατολική Αττική ,είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα στο κίνημα προτάσσοντας πλέον ως μοναδική λύση τη νομική διέξοδο. Η κινητοποίηση αυτή βροντοφώναξε ξεκάθαρα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, να καταργηθούν ΟΛΑ τα διόδια, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους.


Η αγώνας κατά των διοδίων κλιμακώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα κατά της εξαθλίωσης της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας εν μέσω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Οι υπαίτιοι σε όλες τις πτυχές της ζωής μας είναι κοινοί, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τα τσιράκια τους, οι κυβερνήσεις. Τα μέτωπα αντίστασης και ανυπακοής που διαμορφώνονται παντού είναι ρυάκια που πρέπει να ενωθούν και να γίνουν χείμαρρος ανατροπής. Ο αγώνας μας κατά των διοδίων είναι ένας αγώνας διαρκείας που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.
  • Blogroll

  • Blog Archive