Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Αντίδραση των εμπόρων για τα διόδια

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Κυριακή, Ιουλίου 04, 2010
πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων για την αύξηση των τιμών των διοδίων στις εθνικές οδός από την 1η Ιουλίου, λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ.
Σύμφωνα, με την διοίκηση του Ε.Σ. η πλειονότητα του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, διαμαρτύρεται για την νέα αύξηση των τιμών των ήδη πανάκριβων διοδίων, τονίζοντας μάλιστα πως «τόσα χρόνια αδίκως καταβάλλουμε μια και τα σχετικά έργα είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες. Αντί αυτού, προπληρώνουμε για αυτοκινητόδρομους υπό κατασκευή, ακόμη και τώρα, που οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν χωρίς να έχουν υποτυπώδη επίπεδα ασφαλείας για τους χρήστες».
Ο διοίκηση του ΕΣΤ σημειώνει πως σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου «τα εισοδήματα συμπιέζονται δραματικά, λαμβάνονται αποφάσεις και παράλληλα επιβάλλονται άδικα εισπρακτικά μέτρα που επιβαρύνουν βάναυσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας δυσανάλογα το κόστος της λειτουργίας τους και τις μεταφορές προϊόντων με τελικό αποδέκτη φυσικά τον καταναλωτή, στον οποίο προκαλείται συνεχώς και με πολλαπλούς τρόπους μείωση της αγοραστικής του δύναμης».
Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου μάλιστα, καλεί τις κοινοπραξίες διαχείρισης των εθνικών οδών να δείξουν κοινωνική ευθύνη και να απορροφήσουν αυτή την αύξηση του ΦΠΑ, όπως ήδη κάνουν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Blogroll

  • Blog Archive