Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ανυπακοή των ΑΜΕΑ για τα εισιτήρια

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Κυριακή, Ιουλίου 04, 2010
πηγή: Ταχυδρόμος

Να μην υποκύψουν στον εκβιασμό των ΚΤΕΛ και να μην καταβάλλουν από σήμερα ολόκληρο το αντίτιμο των εισιτηρίων σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία καλεί όλα τα άτομα με αναπηρίες η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ. Αυτό γίνεται μετά από απόφαση των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Μαγνησίας, καθώς δεν υπεγράφη σχετική συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας.
Γολγοθάς θα γίνουν οι μετακινήσεις από σήμερα για τα άτομα με αναπηρίες, μιας και θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο των εισιτηρίων σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.
Στη Μαγνησία αυτοί που θα ταλαιπωρηθούν είναι εκατοντάδες, καθώς με τα λεωφορεία μετακινούνται δωρεάν ή με το 50% του εισιτηρίου -για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ- παιδιά, ηλικιωμένοι, τυφλοί, νεφροπαθείς και όσοι έχουν αναπηρίες και έχουν δελτίο μετακίνησης ΑμεΑ.
Μιλώντας για το ζήτημα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παιδιών με αναπηρίες Ν. Μαγνησίας κ. Ράνια Καρανικόλα επεσήμανε πως πρόκειται για έναν εκβιασμό των ΚΤΕΛ, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι συμβάσεις υπογράφονταν Σεπτέμβριο και ατύπως ίσχυαν μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο.
Βέβαια η ίδια τόνισε πως και το Υπουργείο Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς αφήνει ξεκρέμαστους χιλιάδες πολίτες.
«Στο Σύλλογό μας είναι εγγεγραμμένα περίπου 350 παιδιά, ενώ εκατοντάδες είναι αυτά που δεν είναι στο Σύλλογο. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και η πολιτεία πρέπει να δράσει άμεσα», σχολίασε η ίδια.
Για το πρόβλημα αυτό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας κ. Γιαννάκος, καθώς και αυτοί μπορούσαν μέχρι πρόσφατα να μετακινηθούν δωρεάν.
Ο ίδιος έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα που θα ανακύψει, καθώς μετά τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας, πλέον εμφανίζονται και ελλείψεις στο θέμα των μεταφορών.
Πάντως η Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρίες στην ανακοίνωσή της καλεί όλα της τα μέλη να μην καταβάλλουν το αντίτιμο των εισιτηρίων και σημείωσε προς τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ να δείξουν κοινωνική ευαισθησία.
Τέλος, για το εν λόγω θέμα αναφορά στην Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Παύλος Μαρκάκης, ζητώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς για τα ΑμεΑ.
Συντάκτης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
  • Blogroll

  • Blog Archive