Τρίτη 20 Ιουλίου 2010


Μπάρα λαιμητόμος εναντίον πολίτη στίς Αφίδνες
πηγή: STOP CARTEL

Τα ξημερωματα της Κυριακής 18-7-10, στις 1.40 πμ αυτοκίνητο μέλους της ομάδας ενημέρωσης του STOPCARTEL που επέστρεφε απο την κάλυψη πολιτικής εκδήλωσης για τη Γάζα η οποία είχε γίνει στον Ωρωπό και που αρνήθηκε να πληρώσει, δέχτηκε την κατακόρυφη πλήξη απο μία μπάρα των διοδίων στις Αφίδνες.

Η μπάρα, επέπεσε με τόσο μεγάλη ορμή, που έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, σοκάροντας ταυτόχρονα και τον ανυποψίαστο οδηγό του οχήματος.Από τη θέση της ζημιάς που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο γίνεται φανερό ότι από την κατακόρυφη πλήξη του αυτοκινήτου κινδύνευσε άμεσα,αν καθυστερούσε για ελάχιστα δευτερόλεπτα, η ίδια η σωματική ακεραιότητα του οδηγού, καθώς το αυτοκίνητο έφερε γιάλινη σκεπή.
Το άκρως επικίνδυνο αυτό συμβάν κατεγράφη από την τροχαία η οποία εκλήθη. Ακολουθησε μεταβαση στο αστυνομικο τμημα Καπανδριτιου όπου ο οδηγος δήλωσε ότι επιφυλάσσεται, οπως ανάφερε να διεκδικήση κάθε νόμιμο δικαίωμα του.

Τό συμβάν αυτό θέτει για μία ακόμη φορά μεγάλα ερωτηματικά που αφορούν τις πρακτικές που ακολουθούν οι εισπρακτικές εταιρείες των παράνομων διοδίων όχι μόνο απέναντι σε όσους έμπρακτα αρνούνται να πληρώσουν τα παράνομα χαράτσια αλλά εναντίον όλων των πολιτών.


1. Γιατί υπάρχουν μπάρες οι οποίες ακόμα και μέσα στη σύμβαση παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, δέν προβλέπονται και συνεπώς η παρουσία τους είναι παράνομη και αυθαιρετη.
2. Γιατί οι παράνομες και αυθαίρετες αυτές μπάρες δεν φέρουν, για όσο παράνομα υπάρχουν, λαστιχένια επένδυση ώστε να αποτρέπονται συμβάντα σαν το παραπάνω.
3. Γιατί η πολιτεία η οποία γνωρίζει τις συμβάσεις που έχει υπογράψει δεν εξαναγκάζει τις ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες των διοδίων να αφαιρέσουν τις παράνομες μπάρες.
4. Γιατί οι εισαγγελείς δεν στρέφονται κατα των εταιρειών αυτών οι οποίες προκαλούν καθημερινά, εκτός των άλλων, καθυστερησεις στην ελεύθερη κίνηση των πολιτών στούς δημόσιους εθνικούς μας δρόμους, γνωστές απο τα μποτιλιαρίσματα σε όλα τα διόδια,τους θανάτους ασθενών απο τις ανεπίτρεπτες για τη ζωή τους καθυστερησεις κλπ γεγονότα που συνιστούν το σοβαρό αδίκημα παρακώλυσης συγκοινωνιών που διώκεται αυτεπάγγελτα και με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
5. Γιατί η πολιτεία δια των εντεταλμένων οργάνων της δεν μηνύει τις εισπρακτικές εταιρείες για παράνομο εκφοβισμό και εξαναγκασμό των πολιτών να πληρώνουν τα άδικα, παράνομα και υπέρογκα διόδια, αφού χρησιμοποιούν τις παράνομες μπάρες ακριβώς για την καθημερινή τέλεση των παραπάνω αδικημάτων.

Η Αντιμονοπωλιακή Οργάνωση η οποία προβάλει δημόσια το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και μέλη της μετέχουν σε αυτό,θα παρακολουθήσει στενά με αφορμή το παραπάνω επικίνδυνο γεγονός την εξέλιξη του θέματος των παράνομων μπαρών των διοδίων, εξαντλώντας όλα τα νόμιμα μέσα διεκδίκησης του αυτονόητου για όλους μας.

[Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών: Να συμπληρώσουμε ότι η μπάρα διαθέτει φωτοκύτταρο που έπρεπε όταν υπάρχει εμπόδιο να μην επιτρέπει στην μπάρα να κατέβει.]
  • Blogroll

  • Blog Archive