Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010



Αγαπητοί συγκάτοικοι & συμπολίτες,

είμαι κι εγώ ενάντια στα διόδια και στην καταχρηστική και παράνομη, λειτουργία τους! Θεωρώ μεγάλη κοροϊδία και εξευτελισμό, να πρέπει να πληρώνουμε πανάκριβα, για όσες φορές θέλει η εκάστωτε κατασκευαστική ή τεχνική εταιρία και οι υπουργοί που τους παραχωρούν το δικαίωμα αυτό, όλους τους ακριβοπληρωμένους Εθνικούς Δρόμους, όχι μόνο με χρήμα αλλά και με ανθρώπινες ζωές...δυστυχώς..!!

Στην πρώτη μου επαφή με την κίνηση εντυπωσιάστικα απ την μαζικότητα, την πληροφόριση και την ενημέρωση. Στο πρόσφατο επαγγελματικό μου ταξίδι απο Αθήνα προς Λευκάδα, απέφυγα να πληρώσω όλα τα διόδια απο τον Ισθμό και μετά, πλήν της γέφυρας Ρίου Αντιρίου..

Και στις δύο περιπτώσεις και δεν πλήρωσα και άνοιξαν την μπάρα και δεν συμπλήρωσα ή υπέγραψα κανένα χαρτί. Στην πρώτη απ τις δύο περιπτώσεις άρνησης μου, ήρθε κάποιος προϊστάμενος της εταιρίας και προσπάθησε να με πείσει με κάποια αστεία επιχειρήματα κλπ, λέγοντας μου πρίν φύγει άπραγος τελικά, "δεν πειράζει..όταν θα τα πληρώνετε σε 5 χρόνια 15ευρω, τότε πείτε πάλι δεν πληρώνω". Στην δεύτερη δε, δεν έκατσα ούτε να τον περιμένω όπως μου είπε οτι έπρεπε η κοπέλα στο ταμείο.

Παρόλα αυτά, αν και ξέρετε και απο προσωπική σας εμπειρία και έχετε οδηγήσει σε αυτόν τον δρόμο αυτοκτονία, που κάθε άλλο παρά εθνικός είναι...τράβηξα μερικές φωτο απ την άθλια κατάσταση που επικρατεί και που θέλουν να μας την χρεώνουν 2,90.!!!! Να σημειώσω εδώ ότι απο παλαιότερη διαδρομή μου πρός τα εκεί, αυτή την φορά, μετά τον Ισθμό, βρήκα μόνο 1 διόδιο ανα κατεύθυνση που απαιτεί πληρωμή. Τα υπόλοιπα είναι ελεύθερης πρόσβασης. Που σημαίνει οτι μάλλον ο αγώνας και οι προσπάθειες όλων μας, πιάνουν τόπο τελικά όταν είναι μαζικές! Αυτό τουλάχιστον θέλω να πιστεύω οτι συμβαίνει.

Ιδού λοιπόν ο "σαλονάτος" δρόμος των 2,90ευρω ανα διόδιο, ανα κατεύθυνση, όχι μόνο στο σημείο της Ακράτας, αλλά και σε πολλά άλλα καθ οδόν σημεία της διαδρομής (όπως επίσης και απαράδεκτος, αλλά χωρίς διόδια, είναι και ο δρόμος απο το Αντίριο ως και την Λευκάδα, με εξαίρεση μόνο μερικά χιλιόμετρα, φωτο απο αυτό το κομάτι στην επόμενη μου διαδρομή) :

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω η προσπάθεια αυτή να γιγαντωθεί και να γίνει αρχή μιας πιο μεγάλης προσπάθειας, ενάντια σε όλες τις εταιρίες που εκμεταλεύονται και καταχρόνται την καθημερινότητα μας, με την ανοχή, μιας δυστυχώς ανύπαρκτης πολιτείας που αντι να προστατεύσει τον πολίτη, προστατέυει τους μετόχους και τους υποστηρικτές της που την ανεβάζουν στην εξουσία...όταν ή μόνη εξουσία μιας δημοκρατικής χώρας...είναι μόνον ο λαός και πολίτες της!!


Θα είμαστε όλοι εκεί δυναμικοί και με σεβασμό στον άνθρωπο και στα δικαιώματα του. Την προσπάθεια αυτή της επιτροπής σας, εδώ και αρκετό καιρό την διαφημίζω, μέσα απ την δουλειά μου (μουσικός σε ένα αγγλόφωνο συγκρότημα) και online και προφορικά, σε φίλους και γνωστούς. Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο. :-).

Σας ευχαριστώ και πάλι,

Με τεράστια εκτίμηση και σεβασμό,

Κώστας Μπόρσης - Μουσικός.

Υ.Γ : Τυχαίνει να ταξιδέψω μέσα στο φθινόπωρο στην Γερμανία και την Ισλανδία. Θα τραβήξω φωτό και απο εκεί στην διαδρομή, να έχουμε υλικό για συγκρίσεις. Ταξιδεύω συχνά πυκνά στο εξωτερικό και πρόσφατα στην Δανία. Η διαφορά, που δεν σε κάνει να διαμαρτύρεσαι που πληρώνεις, μια φορά μόνο, (αν θές να κινηθείς εκτός Κοπενχάγης στην ενδοχώρα) 30ευρω διόδια είναι κάτι παραπάνω απο προφανής και ικανοποιητική.!

Δείτε το βίντεο των Επιτροπών αγώνα, από τον δρόμο καρμανιόλα Κόρινθου-Πατρών
  • Blogroll

  • Blog Archive