Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Νέες δηλώσεις Μαγκριώτη για τα διόδια

Posted by Β.Π. Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010
Ο Γ. Μαγκριώτης στον ΑΘΗΝΑ984
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μίλησε στις 3/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άγγελο Μόσχοβα.

Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για τα ηλεκτρονικά διόδια:

«Στις συμβάσεις υπάρχει μέσα ένα "ή", ότι μετά από συμφωνία των δύο πλευρών -δηλαδή του κράτους και των ιδιωτών-, που συγχρηματοδότησαν την κατασκευή του έργου, τα συντηρούν, τα λειτουργούν και τα εκμεταλλεύονται, μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτρονικά. Αυτό ακριβώς κάνουμε, το έχουμε αποφασίσει ήδη με την επιτροπή Μεγάλων Έργων, έχουμε κάνει τη διερεύνηση και έχουμε δει την εμπειρία και την πραγματικότητα στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική και ξεκινάμε ακριβώς αυτή την προσπάθεια, να μετατρέψουμε όλα τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και στην Εγνατία -τα διόδια που θα βάλουμε για τη συντήρηση της Εγνατίας-, θα τα μετατρέψουμε σε ηλεκτρονικά διόδια... Και έτσι, λοιπόν, θα πληρώνεις ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύεις».

* Για το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής των διοδίων:

«Θα πηγαίναμε σε μια μεσοσταθμική μείωση κατά 30%, όμως επειδή οι εισπράξεις υπέρ του δημοσίου αρχίζουν μετά το 2013, εάν μειώναμε από τώρα τα διόδια, θα πληρώναμε αυτή τη διαφορά της μείωσης με πολύ υψηλό επιτόκιο».

Δημοσιογράφος: Άρα πότε θα τα μειώσετε;

Γ. Μαγκριώτης: «Θα το κάνουμε μόλις ισορροπήσουν τα επιτόκια. Προς το τέλος του χρόνου, αρχές του έτους».

Δημοσιογράφος: Κατά πόσο;

Γ. Μαγκριώτης: «Μεσοσταθμικά, περίπου κατά 30%... Θέλω να πω όμως ότι η μείωση αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή και από την άλλη πλευρά...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε εδώ τι μας έλεγε ο κ. Μαγκριώτης πριν μερικούς μήνες. Λόγια, λόγια, λόγια...
  • Blogroll

  • Blog Archive