Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Χωρίς διόδια η χρήση των αυτοκινητοδρόμων από τους ΑμΕΑ;

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010
Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υποδομών
Χωρίς διόδια η χρήση των αυτοκινητοδρόμων από τους ΑμΕΑ

Για μεμονωμένα περιστατικά, όπου απαιτήθηκε από ΑμΕΑ η καταβολή διοδίων, κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών, που δηλώνει πως θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του θέματος που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό.

Το υπουργείο επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς στις συμβάσεις παραχώρησης που υπέγραψε με τις κοινοπραξίες κατασκευής των νέων αυτοκινητοδρόμων δεν συμπεριλήφθηκε διάταξη που να προβλέπει πως τα άτομα με αναπηρία δεν καταβάλουν διόδια. Ωστόσο, "οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεμονωμένα περιστατικά στο τμήμα της Αθηνών-Λαμίας όπου "από παρανόηση της παραπάνω δέσμευσης απαιτήθηκε η καταβολή τελών διοδίων". Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά από σχετική επισήμανση που έγινε στις εταιρείες "δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα", ενώ προαναγγέλλεται η ρύθμιση του θέματος μέσω τροπολογίας που θα προσαρμόσει σχετικά τις συμβάσεις παραχώρησης.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Σχόλιο των επιτροπών: Δείτε το video, δεν μοιάζει για μεμονωμένο περιστατικό.
  • Blogroll

  • Blog Archive