Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Στηρίζουμε το «Δεν πληρώνω», συμμετέχει ανοίγοντας τους δρόμους προς Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τρίτη, Αυγούστου 24, 2010
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα διόδια

Από - Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

«Από την 1η Ιουλίου 2010 επιβλήθηκαν νέες αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας, λόγω της αναπροσαρμογής του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), από 21% σε 23%. Από 1η Σεπτεμβρίου 2010 οι τιμές των διοδίων θα αυξηθούν και πάλι σημαντικά, καθιστώντας απαγορευτική τη χρήση των «αυτοκινητοδρόμων» χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί ως τέτοιοι.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην αύξηση κατά 60% της τιμής των διοδίων.
Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν ...
«χαράτσι» δίχως προηγούμενο αφού οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Σε λίγο και στο δρόμο Κορίνθου - Τρίπολη - Καλαμάτας θα δούμε και νέους Σταθμούς διοδίων.
Επιβεβαιώνεται η αντίθεσή μας με τη δημιουργία των οδικών αξόνων με ΣΔΙΤ, διότι πλέον οι δρόμοι από δημόσιοι έγιναν ιδιωτικοί.
Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στους εθνικούς δρόμους ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις «αποικιακού τύπου συμβάσεις» που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες αρνούμενοι να πληρώσουν.
Το Ε.Κ.Αρκαδίας στηρίζει και συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα κατά των Διοδίων «Δεν πληρώνω, ενάντια στην επιβολή διοδίων που προγραμματίζονται για τις 11 - 12 Σεπτεμβρίου 2010 ανοίγοντας όλους τους δρόμους προς τη Θεσσαλονίκη, εν όψει των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ - Γ.Σ.Ε.Ε - Μ.Μ.Ε.»

πηγή: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
  • Blogroll

  • Blog Archive