Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Προσπάθεια Ρέππα να δυσφημήσει το κίνημα δεν πληρώνω

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2010
Ο κ. Ρέππας εμφανίστηκε σε εκπομπή του Alpha και είπε:
Να σας πω ότι αυτοί οι οποίοι περνούν τους δρόμους σήμερα και δεν πληρώνουν διόδια, ας γνωρίζουν ότι το πιο πιθανόν η εταιρία να κρατά τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και να προσφεύγει εναντίον του δημοσίου μετά, από το οποίο θα ζητά την ανάλογη αποζημίωση. Τα διόδια που δεν πληρώνουν οι ιδιώτες θα τα πληρώσει το δημόσιο με την μία ή την άλλη μορφή κατά την απαίτηση των παραχωρησιούχων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να μην το επιτρέψουμε.
Κύριε Ρέππα όποιος σας είδε γνωρίζει ότι λέτε ψέματα. Φάνηκε από τις εκφράσεις του προσώπου σας.

Το ψέμα είναι ότι οι παραχωρησιούχοι μπορούν να στραφούν εναντίον του δημοσίου. Δεν μπορούν να στραφούν ούτε εναντίον αυτού που δεν πληρώνει, ούτε εναντίον του δημοσίου.
Όλες οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας οδών περιέχουν όρο που δεν επιτρέπει στους παραχωρησιούχους να ζητήσουν από το δημόσιο τα διόδια που δεν καταβλήθηκαν. Για παράδειγμα η σύμβαση της "Νέα Οδός" που εκμεταλλεύεται το τμήμα Αθήνα - Μαλιακός στο άρθρο 24.1.5 (N. 3555 ΦΕΚ 81Α 2007) καθορίζει:
Σε κάθε περίπτωση το Δημόσιο δεν φέρει την ευθύνη της βεβαίωσης της μη καταβολής και της είσπραξης των ανωτέρω. Ειδικότερα η δαπάνη της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης των ανωτέρω βαρύνει τον Παραχωρησιούχο, ο οποίος δεν δικαιούται να απαιτήσει από το Δημόσιο οποιαδήποτε αποζημίωση για τις ανωτέρω αιτίες, ούτε να απαιτήσει περαιτέρω ανάμιξη του Δημοσίου στα θέματα αυτά.
  • Blogroll

  • Blog Archive