Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πονοκέφαλος για τις εταιρείες όσοι δεν πληρώνουν τα διόδια

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Σε… αρκετούς χιλιάδες αριθμούνται πλέον οι οδηγοί αυτοκινήτων που δεν πληρώνουν διόδια που βρίσκονται στην εθνική οδό. Προφασιζόμενοι ότι, έχουν πληρώσει πολλές φορές τους ελληνικούς δρόμους τις προηγούμενες δεκαετίες μέσω των φόρων, τελών κυκλοφορίας κλπ. σταματούν στους σταθμούς διοδίων και απλά... ενημερώνουν τον υπάλληλο ότι πρέπει να τους ανοίξει τη μπάρα για να περάσουν. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος λέει στον υπάλληλο της εταιρίας ότι δεν πληρώνει, του αναφέρει ότι απλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να του γράψει την πινακίδα και αποχωρεί χωρίς φυσικά να καταθέσει το ανάλογο αντίτιμο.

Εξέγερση…
Η κίνηση αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους των εταιριών που διαχειρίζονται τους ελληνικούς δρόμους. Από τη μία, οι οδηγοί λένε ότι η καμία εταιρία δεν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον τους, άποψη την οποία δεν συμμερίζονται οι εταιρίες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση για οδηγό που δεν έχει πληρώσει. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που συζητούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει… εξέγερση από τη μεριά των οδηγών και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, συχνά – πυκνά μέλη επιτροπών που αντιτίθενται κατά των διοδίων επισκέπτονται τέτοιους σταθμούς και τους ανοίγουν για να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί.

Από την πλευρά τους οι οδηγοί, έχουν αναρτήσει εκατοντάδες τέτοια video στο διαδίκτυο προτρέποντας και άλλους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

Δείτε μερικά από τα εκατοντάδες video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

πηγή: Ζούγκλα
  • Blogroll

  • Blog Archive