Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτό Κάλεσμα Δράσης Τετάρτη 24/11, 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

Ανοιχτό Κάλεσμα Δράσης Τετάρτη 24/11, 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

ergatiko_kentro

Στην εποχή της χειρότερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο καπιταλισμός στην ιστορία του, και ενώ στην χώρα μας διεξάγεται μια ολομέτωπη επίθεση κατά των ζωών μας ολόκληρων με αναπανωτά μέτρα και μνημόνια, τα μοναδικά εναπομείναντα κρατικά διόδια των Μαλγάρων θα αυξηθούν από 2 ευρώ σε 2,80 στις 16/11. Αυτή η αύξηση των 80 λεπτών προορίζεται για τις υπερμεγέθεις τσέπες του Μπόμπολα και του συναφιού του, οι οποίοι επειδή εμποδίστηκαν από το κίνημα να ανοίξουν διόδια στο Αιγίνιο τώρα δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι και περιμένουν και αυτοί να επιβιώσουν -όπως και τόσοι άλλοι δεινοπαθούντες μεγαλοκαπιτάλες- από την ευγενική χορηγεία του κράτους, που ποτέ δεν ξεχνάει να κλέψει από τις ζωές των εργαζομένων και της φτωχολογιάς για να θρέψει τις εκλεκτές τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Είναι πράγματι απείρως συγκινητική η έγνοια της κυβέρνησης για αυτούς τους καημένους “βιοπαλαιστές”, αφού φροντίζει ώστε να μην χάσουν τελείως τα υπερκέρδη που θα έκαναν αν είχαν ανοίξει τα διόδια του Αιγινίου. Βέβαια, όταν εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί άνθρωποι και απλοί πολίτες βλέπουν τα έσοδά τους να μην φτάνουν ούτε για δείγμα, οι δημόσιες παροχές να αποσυντίθενται, οι φόροι να αυξάνονται με την μέρα και κάθε λίγο και λιγάκι να ξεφυτρώνει και άλλο ένα διόδιο, τότε το κράτος δεν εμφανίζεται τόσο ευαίσθητο. Σαν κερασάκι σε αυτήν την τούρτα έρχεται τώρα και αυτή η αύξηση να μας αποδείξει για άλλη μια φορά ότι αυτή -και οποιαδήποτε άλλη- κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα γλιτώσουν αλώβητοι και με όσες δυνατόν λιγότερες απώλειες από την κρίση αυτοί οι αρχιλήσταρχοι που την δημιούργησαν.

Δεν θα τους περάσει όμως! Δεν ανεχόμαστε άλλο να πληρώνουμε διόδια για να γεμίζουν οι τσέπες των ιδιωτικών εταιριών! Δεν ανεχόμαστε άλλο να μας κατακλέβουν την ζωή και εμείς να πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ! Οι πρόσφατες περιφερειακές εκλογές με το τεράστιο ποσοστό αποχής απέδειξαν ατράνταχτα πόσο απονομιμοποιημένο είναι ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα στην συνείδηση του κόσμου. Αντίθετα, η έκταση που έχει πάρει το κίνημα κατά των διοδίων, το οποίο ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο και από μια τοπική κίνηση έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις και έχει γίνει ένας των κυριότερων εκφραστών της αγανάκτησης του κόσμου, μας δείχνει ότι ο καιρός είναι ώριμος για την αυτοοργάνωση των καταφρονημένων σε μαχητικά κινήματα που όχι μόνο θα αναχαιτίσουν την επίθεση που δεχόμαστε, αλλά και θα επαναδιεκδικήσουν όλα αυτά που μας κλέβουν.

Για αυτόν τον λόγο και εμείς, ως Ανοικτή Συνέλευση Θεσσαλονίκης Κατά των Διοδίων, αποφασίσαμε να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τις συνελεύσεις γειτονιών, όλες τις συλλογικότητες, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην οργανωτική συνέλευση την Τετάρτη 24/11, 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και να συνταχθούν στον αγώνα μας για την κατάργηση όλων των διοδίων που φράζουν τις ζωές μας!

Ούτε ένα διόδιο, ποτέ και πουθενά!

Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους!

Δεν πληρώνουμε εμείς την κρίση τους!
  • Blogroll

  • Blog Archive