Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ελεύθερη χθες η διέλευση στα διόδια Αφιδνών

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010
Ελεύθερη ήταν εχθές το απόγευμα η διέλευση των αυτοκινήτων στα διόδια Αφιδνών λόγω των κινητοποιήσεων των επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα Διόδια.

Η κινητοποίηση διήρκεσε από τις 5.30 μμ έως και τις 8.20 μμ και συγκέντρωσε πολίτες, τόσο απο τα γύρω χωριά, όσο και από όλες τις γειτονιές της Αθήνας καθώς επίσης και από τη γειτονική Χαλκίδα.

Οι συμμετέχοντες άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα ενώ μοίρασαν δεκάδες ενημερωτικά έντυπα και κάρτες του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", τα οποία περιλαμβάνουν οδηγίες και συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πληρώνουν διόδια.

Η χθεσινή κινητοποίηση "έδειξε οτι ο κόσμος είναι αποφασισμένος να βγει στους δρόμους και να παλέψει για τα προβλήματά του, αρκεί να πεισθεί ότι δεν υπάρχουν μικροκομματικές σκοπιμότητες και καπελώματα." αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινημάτος στο blog που διατηρεί στο διαδίκτυο.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι αρκετοί διερχόμενοι οδηγοί βλέποντας τη δράση, σταματούσαν τα αυτοκινήτά τους στο πλάι και συμμετείχαν και αυτοί μοιράζοντας ενημερωτικά στους άλλους οδηγούς.

Οι επιτροπές ανακοίνωσαν τη συνέχιση των δράσεών τους με τη διοργάνωση ανοιχτής συζήτηση στο Καπανδρίτι (καφετέρια Ancora Teco) την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 στις 7μμ.

Πηγή φωτό: eurokinissi
πηγή: LTC News
  • Blogroll

  • Blog Archive