Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Συγκρούσεις κράτους -πολιτών στην Κερατέα τώρα

Posted by Β.Π. Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010


Σε μέτωπο μάχης τώρα μαθητές σχολείων και πολίτες.Κόλαση κρατικής βίας απο την ένοπλη αστυνομία όλη τη νύχτα με τραυματίες κατοίκους και δημοσιογράφους.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πρίν απο τα ξημερώματα της Δευτέρας και πάλι στην Κερατέα, στην περιοχή όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
Κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στην περιοχή, όπου ξέσπασαν και συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα οι συμπλοκές και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον των πολιτών. Μεταξύ των συγκεντρωθέντων μαθητές και φοιτητές που εκτόξευσαν αμυνόμενοι βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν από τα ΜΑΤ δεκάδες πολίτες και δημοσιογράφοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής, παρουσία του δημάρχου και άλλων παραγόντων του δήμου, επιχείρησαν το απόγευμα της Κυριακής να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη λεωφόρο Λαυρίου, προκειμένου να φτάσουν στο χώρο του ΧΥΤΥ για να εμποδίσουν τα μηχανήματα της εταιρείας να προχωρήσουν στις εργασίες.

Στην περιοχή ξέσπασαν βίαια επεισόδια, που συνεχίζονταν όλη τη νύχτα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ οι κάτοικοι άναψαν φωτιές στις καλαμιές στις άκρες της λεωφόρου Λαυρίου, και επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά το μεσημέρι τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ μεταξύ άλλων,δημοσιογράφος του Alter, ο οποίος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Εξαιτίας της έντασης έκλεισε η λεωφόρος Λαυρίου στο σημείο που οδηγεί στον υπό κατασκευή ΧΥΤΥ και η κίνηση διεξαγόταν από παρακαμπτήριες οδούς.

Στην περιοχή αναπτύχθηκε πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς κάποιοι κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε καλαμιές.

stopcartel Newsdesk
  • Blogroll

  • Blog Archive