Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2010

Εγινε με επιτυχία, την Πέμπτη 11-2-10 , στην Ελευσίνα, η εκδήλωση- συζήτηση με θέμα την πάλη Ενάντια στα διόδια -ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Την εκδήλωση οργάνωνε το ΣΤεκει ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.
Στην πλούσια και ζωντανή συζήτηση πήραν μέρος κάτοικοι τόσο της Ελευσίνας όσο και των δυτικών προαστίων της Αθήνας.
Τα μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού, που ήταν προσκεκλημένοι, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για όλες τις πτυχές και τις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο του κινήματος ενάντια στα διόδια, όσο και των λοιπών προβλημάτων (περιβάλλοντος, ελεύθερων χώρων, οικονομικής κρίσης κλπ) που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του ο κάτοικος, ο εργαζόμενος ή και άνεργος πολίτης.
Η 3ωρη εκδήλωση κατέληξε με την ομόφωνη απόφαση για την έναρξη διαδικασιών που θα κατατείνουν στην δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ που ειναι ιδιαίτερα έντονα στο Θριάσιο πεδίο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΕ ΝΕΑ ΟΔΟΣ 12.02.10

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2010

Σήμερα, Παρασκευή 12.02.10, κόσμος απ’ όλη την Αττική, αψηφώντας τη βροχή και την έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Επιτροπών Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια ,της Πρωτοβουλίας Αγώνα Πολιτών και Εργαζομένων στα Βόρεια Προάστια, Επιτροπής Κατοίκων Πεύκης-Αμαρουσίου-Κηφισιάς, της ΣΕ της εφημερίδας «ΑΙΧΜΗ» και της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «Εκτός των Τειχών».

Η συγκέντρωση αυτή στέφθηκε με επιτυχία και ήταν η πρώτη κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα ακριβώς έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας εκείνης που σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις μας χαρατσώνουν καθημερινά.

Αναρτήθηκαν πανό και συνεργεία μοίρασαν την εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» και ενημερωτικά φυλλάδια που καλούσαν τον κόσμο σε συντονισμό με τον αγώνα των Επιτροπών Πολιτών και Εργαζομένων κατά των διοδίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι έδωσαν το παρόν κάτοικοι και εργαζόμενοι από το κέντρο της Αθήνας, από την Δυτική Αττική, από τα Βόρεια προάστια της Αθήνας, από την Βόρεια Αττική καθώς και μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα κατά των διοδίων.

Τα κύρια συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη συγκέντρωση ήταν τα εξής:

-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Στείλαμε ηχηρό μήνυμα στην εταιρία εκμετάλλευσης των δημόσιων εθνικών μας δρόμων, στις κυβερνήσεις που προασπίζουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών αδιαφορώντας για τους πολίτες, και στις δυνάμεις καταστολής που όποτε πρόκειται να υπερασπίσουν το μεγάλο κεφάλαιο καταφτάνουν πάντα πριν την ώρα τους και με υπερβάλλοντα ζήλο, ότι οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν και στα διόδια αλλά και μέσα στον αστικό ιστό. Ο βραχνάς των διοδίων μας αφορά όλους.

Η προοπτική του αγώνα μας είναι η τελική νίκη.

www.epitropesdiodiastop.blogspot.com
www.aixmipress.wordpress.com
www.protovoria.blogspot.com

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2010
ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
12 το μεσημέρι, σήμερα 12/2, οι κάτοικοι των βορείων προαστίων μαζί με κατοίκους της ΒΑ & ΒΔ Αττικής, παρουσία εκπροσώπων και του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω απο τα γραφεία της εταιρίας ΝΕΑΣ ΟΔΟΣ ΠΑΘΕ (Σωρού 13, Μαρούσι) σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Ένιωσαν την ανάσα μας, κατάλαβαν ότι δεν θα τους ανεχτούμε άλλο. Ο συμβολισμός της σημερινής συγκέντρωσης ενάντια στα διόδια είναι προφανής. Είμαστε ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες. Είμαστε ενάντια στο ξεζούμισμα του ιδρώτα των εργαζόμενων απο όλους αυτούς που δημιούργησαν την κρίση αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Είμαστε ενάντια στη σημερινή κυβερνητική πολιτική που στο όνομα της κρίσης επιδιώκει να αυξήσει περισσότερο τα κέρδη των καρχαριών. Σήμερα προειδοποιήσαμε τους καρχαρίες που εκμεταλλεύονται παράνομα τα διόδια σε όλη τη χώρα. Τους καταργούμε στη πράξη. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. Μπροστά στη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν στη πράξη: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
http://aixmipress.wordpress.com

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2010
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Η Πρωτοβουλία Αγώνα αντλεί τις δυνάμεις της και συμπαρατάσσεται με τους ενεργούς πολίτες των Βορείων Προαστίων και όλης της Ελλάδας που αγωνίζονται ενάντια στα διόδια.
Μετά την Ολυμπιακή, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα Λιμάνια, την Υγεία και την Παιδεία, τώρα και οι δρόμοι παραδίδονται από τις κυβερνήσεις, βορρά στις διαθέσεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των πολιτών καταστρατηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες μέσω του ξεπουλήματος των δημοσίων αγαθών και της καταστροφής του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους (δημιουργία χωματερών, καταπάτηση ελευθέρων χώρων κ.λ.π.). Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης προβλέπεται να τοποθετηθούν νέοι σταθμοί διοδίων στον Άγιο Στέφανο, στον κόμβο Βαρυμπόμπης, στον κόμβο Καλυφτάκη και στη Μεταμόρφωση.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

-Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
-Αντιδρούμε για το χαράτσι που μας επιβάλουν. Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της χώρας μας έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό από τα τέλη κυκλοφορίας, τη φορολογία, τα τέλη καυσίμων και τα υπέρογκα διόδια τόσων χρόνων. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να κατασκευάζει και να συντηρεί τους δρόμους καθώς και να προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση τους.
-Οργανωνόμαστε, στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε με τις Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων όλης της χώρας στην πάλη κατά των διοδίων για ελεύθερους δρόμους για όλους.
-Αντιστεκόμαστε και μέσα από αμεσοδημοκρατικές λαϊκές συνελεύσεις κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:

-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Καλούμε όσους θέλουν να παλέψουν να επικοινωνήσουν μαζί μας, να συμμετέχουν στις δράσεις μας και να πλαισιώσουν τις επιτροπές μας.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΑΣ

www.protovoria.blogspot.com
www.epitropesdiodiastop.blogspot.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010
Σχόλιο:
Το κίνημα κατά των διοδίων , που συντονίστηκε Πανελλαδικά , στον Βόλο, πριν 2 μήνες περίπου, αποφάσισε να λειτουργεί ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ. Επειδή , δυστυχώς , κάποιοι θεώρησαν ότι οι αγώνες των κατοίκων ενάντια στα διόδια πρέπει να εξαργυρωθούν με θεσούλες ενόψει του νέου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, κρίθηκε σκόπιμο να ξαναθυμηθούμε τι είχαμε αποφασίσει στο ΒΟΛΟ. Γιατί πλανώνται , όσοι νομίζουν ότι οι αγώνες μας χωράνε σε δημαρχιλίκια και κυβερνητικούς θώκους, με τίμημα το ξεπούλημα του αγώνα μας.Οι κάτοικοι, που συνεχίζουν τον αγώνα, μέσα από επιτροπές, αυτοοργανώνοται και δεν θα το επιτρέψουν
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο και οι υπογραφές:

Προς τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων
Στην συνάντηση στο Βόλο, την 12-12-2009 , μαζευτήκαμε αντιπρόσωποι επιτροπών αγώνα και συλλογικοτήτων ενάντια στα διόδια.
Εκεί μετά από συζήτηση αποφασίσαμε ομόφωνα:
Την δημιουργία Πανελλαδικού Συντονιστικού που θα συντονίζει πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια. Το πλαίσιο αγώνα θα είναι :
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Αποφασίσαμε ότι
1. Τα παρόντα μέλη στην συνδιάσκεψη του Βόλου θα είναι και μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού (Π.Σ.).
2. Δεν θα υπάρχει Γραμματεία και ο συντονισμός θα γίνεται με συνεννόηση μεταξύ των μελών του Π.Σ.
3. Όλα τα μέλη των επιτροπών αγώνα που υπάρχουν και δημιουργούνται, πάνω στο καθορισμένο πλαίσιο αγώνα, θα είναι και μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού
4. Τα συντονιστικά θα λειτουργούν με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και θα είναι ανοικτά , χωρίς αποκλεισμούς και συμφωνίες από τα πάνω και πίσω από κλειστές πόρτες , με δικαίωμα λόγου και συνδιαμόρφωσης της απόφασης , από όλους.
5. Το blog diodiastop.blogspot.com θα αναβαθμιστεί σε blog του πανελλαδικού συντονιστικού, αφού πρώτα ανατεθεί η διαχείριση του , σε ικανό αριθμό ατόμων που θα είναι αντιπροσωπευτικά των περιοχών και των απόψεων των μελών και των επιτροπών. Τα κείμενα της κεντρικής στήλης θα είναι αυτά που θα ενημερώνουν για την πορεία του αγώνα μας , ανακοινώσεις των επιτροπών και τα προγράμματα κινητοποιήσεων τοπικά και πανελλαδικά.
Ο αγώνας μας έχει νικηφόρα προοπτική , αρκεί να είμαστε ενωμένοι πάνω σε ξεκάθαρες διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές και από τα κάτω.

ακολουθούν υπογραφές:
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ , Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ, Τραγάνα , Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια , Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Τραγάνα, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια , Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗΣ, Τραγάνα, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια,Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Αφίδνες, Μέλος συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Μέλος συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού
ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΑΚΟΥ, Μέλος συτονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β.Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΙΚΑ, Βόρεια Αττική, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ , Βόλος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, Αιγίνιο, Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα Πιερίας, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010

Την Τρίτη 09/02/2010 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο της Ν.Ερυθραίας η πρώτη συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Βορείων Προαστίων ενάντια στα Διόδια.
Κατά την δίωρη συζήτηση όπου παρευρέθησαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των βορείων προαστίων και μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το θέμα των διοδίων, έγινε γόνιμος διάλογος και πάρθηκαν από κοινού αποφάσεις σχετικά με την οργάνωση του αγώνα και το μέλλον των κινητοποιήσεων. Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε η από κοινού δράση και σε άλλα ζητήματα πέραν των διοδίων όπως ζητήματα περιβάλλοντος, ελεύθερων χώρων κ.λ.π.
Αποφασίστηκε η συμμετοχή-συνοργάνωση της κινητοποίησης της Παρασκευής 12/02/10 στα γραφεία της εταιρίας «Νέα Οδός» στο Μαρούσι στην οδό Σωρού 13, 12.00 το μεσημέρι.
Την κινητοποίηση στηρίζουν οι Επιτροπές Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα Διόδια ( www.epitropesdiodiastop.blogspot.com ), η Πρωτοβουλία Αγώνα Πολιτών και Εργαζομένων στα Βόρεια Προάστια ενάντια στα Διόδια (www.protovoria.blogspot.com), η Επιτροπή Κατοίκων Αμαρουσίου, Πεύκης, Κηφισιάς, η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας «ΑΙΧΜΗ» (www.aixmipress.wordpress.com)και η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών».
Η πρωτοβουλία Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Βορείων Προαστίων ενάντια στα Διόδια απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες που επιθυμούν, να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και στις δράσεις μας.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2010

Όλοι μαζί καταργούν τα διόδια
«Με τις μαζικές κινητοποιήσεις που κάναμε όλοι ενωμένοι καταφέραμε να αναστείλουμε τη λειτουργία των διοδίων στην περιοχή μας». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Παναγιώτης Αγγελίδης, κάτοικος Αιγινίου και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων, το αποτέλεσμα της δραστηριοποίησης των κατοίκων, που με την έναρξη της λειτουργίας ιδιωτικού σταθμού ακριβώς έξω από το Αιγίνιο κλήθηκαν να πληρώνουν καθημερινά άλλα 4 ευρώ, για να πάνε στη δουλειά τους.

Της Χαράς Χαρμπίδου

«Δεν μπορούν να επικαλούνται αποκέντρωση και ανάπτυξη, όταν με τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο αλλά και των υπόλοιπων σταθμών στην Πιερία υποβαθμίζουν τον τόπο μας, παρεμποδίζουν την επαγγελματική δραστηριότητα και το εμπόριο στην περιοχή μας», επισήμανε ο κ. Αγγελίδης στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Μικρόπολις». Στην ενημέρωση, που άρχισε με την προβολή ντοκουμέντου για το χρονικό των κινητοποιήσεων, παρέστησαν πολίτες από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στις επιτροπές κατοίκων και αποτελούν μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού. Στόχος της εκδήλωσης, εκτός από την ενημέρωση για το ζήτημα των διοδίων, που απασχολεί κυρίως τις τοπικές κοινωνίες, ήταν η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ακόμη μιας επιτροπής κατοίκων από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, που θα συμμετάσχει οργανωμένα και συντονισμένα στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για ελεύθερους δρόμους. «Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι στο χαράτσι των διοδίων και στη ληστρική αυτή τακτική των ιδιωτικών εταιρειών και του ίδιου του κράτους. Γιατί να πληρώνουμε διόδια ανά δέκα λεπτά; Γιατί να συντηρούμε εμείς τους δρόμους, όταν τους έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τη φορολογία και τα τέλη κυκλοφορίας;», αναρωτήθηκε μιλώντας στη «Θ» ο Θάνος Γεωργιλάς, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. «Οι μπάρες των διοδίων είναι αντισυνταγματικές. Ο σταθμός των Αφιδνών βάζει μπάρες και φραγμούς στη ζωή των πολιτών δεκατεσσάρων κοινοτήτων στην περιοχή της Αττικής. Στην επιτροπή κατοίκων που δημιουργήσαμε συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και οικονομικής κατάστασης, που ξεπέρασαν τις κομματικές ταυτότητές τους, ενώθηκαν και πήραν τη ζωή στα χέρια τους για ένα κοινωνικό ζήτημα που αφορά όλους μας», εξηγεί ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κάτοικος Αφιδνών και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού. «Όταν τοποθέτησαν πλευρικά διόδια έξω από το χωριό μου στη Φθιώτιδα, αμέσως ξεσηκώθηκαν οι γεωργοί και οι ψαράδες που έχαναν ένα ολόκληρο μεροκάματο πηγαινοερχόμενοι από το χωριό τους στην Αταλάντη. Στη συνέχεια όλο το χωριό συμμετείχε στις διαμαρτυρίες και καταφέραμε σήμερα να μην πληρώνουμε τα πλευρικά αυτά διόδια, αλλά να αγωνιζόμαστε, ώστε να καταργηθούν και τα υπόλοιπα», επισημαίνει ο Αργύρης Αλεξίου, κάτοικος Φθιώτιδας και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού εναντίον των διοδίων. «Οργανώνουμε ήδη τις παρεμβάσεις με τη βοήθεια νομικών, ώστε να οξύνουμε την αντιπαράθεση και να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο για το ζήτημα των διοδίων», πρόσθεσε ο Νίκος Νούλας, μέλος της επιτροπής «Ακρίβεια-Στοπ» και του Πανελλαδικού Συντονιστικού.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2010






Έγινε την Παρασκευή 5-2-2010 στην Θεσσαλονίκη, στον πολυχώρο Μικρόπολις , συγκέντρωση – συζήτηση με θέμα την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα διόδια. Ομιλητές ήταν τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού, Παναγιώτης Αγγελίδης, συντονιστής επιτροπής αγώνα Αιγινίου, Αργύρης Αλεξίου, πρόεδρος του Τ.Σ. Τραγάνας και Βασίλης Παπαδόπουλος, κάτοικος Αφιδνών και μέλος του Συντονιστικού φορέων και κατοίκων Βορειανατολικής Αττικής.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν από μεριάς του Μικρόπολις, ο Θάνος Γεωργιλάς.
Αρχικά προβλήθηκαν τρία δεκάλεπτα βίντεο από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της ΒΑ Αττικής που συμπεριελάμβαναν και συνεντεύξεις καθώς και το σπάσιμο των μπαρών. Ακολούθησαν οι ομιλίες από τους 3 προσκεκλημένους και ακολούθησε πλούσιος διάλογος. Τόσο πριν όσο και μετά την εκδήλωση έγιναν πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με Θεσσαλονικείς και αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών ήταν ο σχηματισμός της "Πρωτοβουλίας για δράση ενάντια στα διόδια- Ανοιχτοί δρόμοι για όλους". Η Πρωτοβουλία θα αναλάβει στο αμέσως επόμενο διάστημα να κάνει τοπικές συγκεντρώσεις στις συνοικίες και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στα διόδια. Επίσης δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.
  • Blogroll

  • Blog Archive