Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

...Και η κυβέρνηση ονειρεύεται μειώσεις

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2011
Μείωση της τιμής των διοδίων ώς τον Μάρτιο υπόσχεται η κυβέρνηση υπό την αυξανόμενη πίεση του κινήματος των οδηγών που αρνούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο.
Μέχρι τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση με τις πιστώτριες τράπεζες και τους παραχωρησιούχους που διαχειρίζονται τους σταθμούς διοδίων για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και τα διόδια, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. Οι συμβάσεις αυτές θα έχουν ισχύ για τα επόμενα 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα με τους παραχωρησιούχους, να προασπίσει τα δικαιώματα του Ελληνα φορολογούμενου και να μειώσει τη τιμή των διοδίων. Η μείωση θα προκύψει από τη μείωση του φόρου που αποδίδεται στο κράτος μέσω του ΦΠΑ, δήλωσε. Ο υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ παραδέχτηκε ότι τα διόδια είναι άδικα, καθώς οι σταθμοί είναι πολύ συχνοί, και κάλεσε τους παραχωρησιούχους να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες.

Κατηγορεί Ν.Δ.

Διευκρίνισε ότι το Δημόσιο πρέπει παράλληλα να τηρεί και τις συμβατικές υποχρεώσεις που υπάρχουν από τις συμβάσεις, για τις οποίες κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ., που είχε υπογράψει τις συμβάσεις παραχώρησης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι προγραμματίζεται η εγκατάσταση και λειτουργία 5 ακόμη συμβατικών σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό, μέχρι να γίνει η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων. Οι σταθμοί διοδίων θα εγκατασταθούν στην Τύρια, στο Μαλακάσι, στο Κλειδί Ημαθίας στο ρεύμα από Αθήνα, στη Νυμφόπετρα και στον Ιασμο Ροδόπης. Οπως είπε, το αντίτιμο δεν θα είναι μεγαλύτερο από το αντίτιμο των διοδίων των Μαλγάρων, που για τα Ι.Χ. είναι 2,80 ευρώ.

Σ.Α.

πηγή: Ελευθεροτυπία
  • Blogroll

  • Blog Archive