Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011



Την Κυριακή 23/01/11 διεξήχθη στο Εργατικό Κέντρο Τριπόλεως συνέλευση με στόχο την εκλογή Μόνιμου Παμπελοποννησιακού Συντονιστικού ενάντια στα διόδια.
Στην διαδικασία συμμετείχαν φορείς, δημοτικές κινήσεις και εκπρόσωποι του αυτοαποκαλούμενου «Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδιών» που αποτελείται από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αισθητή ήταν η απουσία κατοίκων της περιοχής.
Μέχρι τη συνέλευση αυτή, είχε αυτοχρηστεί ένα Προσωρινο Παμπελοποννησιακό Συντονιστικό με στόχο μέσω της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε να μονιμοποιήσει την καπελωτική του ιδιότητα.
Η διαδικασία δε θύμισε σε τίποτα αμεσοδημοκρατική συνέλευση. Πραγματοποιήθηκε με παρουσία ελάχιστων κατοίκων και μονοπωλήθηκε από εκπροσωπήσεις κάποιων κομματικοποιημένων φορέων, δημοτικών κινησεων και συντονιστικών επιτροπών που έφεραν τη σφραγίδα-καπέλο τους για να κατοχυρώσουν μία θεσούλα στην γραμματεία του Μόνιμου Απο-Συντονιστικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια-Πανελλαδικό συντονιστικό , παρενέβησαν οργανωμένα στη συνέλευση καταδικάζοντας τη στημένη διαδικασία.
Την ίδια καταγγελτική και απαξιωτική προς τη διαδικασία στάση κράτησε και όσος απο τα κάτω κόσμος παρευρισκόταν στην αίθουσα αποχωρώντας από τη διαδικασία.
Παλαιότερα όπου εμπλέκονταν φορείς και κόμματα που προσπαθούσαν να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από κινήματα, δημιουργώντας εξουσιαστικές δομές από τα πάνω ,ο κόσμος, συνήθως απογοητευόταν και κλεινόταν σπίτι του.
Τώρα, εν μέσω ενός πρωτόγνωρου ταξικού πολέμου που βιώνουμε ο κόσμος απλά τους φτύνει κατάμουτρα και καταφεύγει σε άλλες μορφές αυτοοργάνωσης από τα κάτω.

Μετά το πέρας της «συνέλευσης» οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων μαζί με κατοίκους της Πελοποννήσου άνοιξαν τα διόδια της Νεστάνης για πάνω από μία ώρα, ενώ οι καρεκλοκένταυροι πήγαν στα σπίτια τους για ύπνο.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ:

Το κίνημα δεν καπελώνεται και δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και διαμεσολάβησης από κανέναν φορέα-κομματικό καπέλο, που φιλοδοξεί να παραγοντίσει στις πλάτες του.

Το κίνημα δεν αναθέτει τον αγώνα του σε κανένα καρεκλοκένταυρο-γραφειοκράτη και δεν διαπραγματεύεται τα αιτήματά του με καμία εξουσία.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν στο κίνημα με το έτσι θέλω χαρακτηριστικά και διαδικασίες του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος είναι γελασμένοι.

Ας καταλάβουν επιτέλους τα παράσιτα του κινήματος ότι ο ξενιστής τους έχει ξεσηκωθεί και θα τους σαρώσει με ένα τίναγμα και μόνο.

  • Blogroll

  • Blog Archive