Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΕΤΑΙ, ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ!!

Posted by Β.Π. Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Το κίνημα «δεν πληρώνω διόδια - δεν πληρώνω την κρίση τους», δημιουργήθηκε ως μέσο αγωνιστικής έκφρασης της κοινωνικής ανάγκης και απαίτησης για ελεύθερη και ανεμπόδιστη χρήση των δρόμων απ’ όλο τον λαό. Άλλωστε οι δρόμοι, όπως το νερό, το ρεύμα, η επικοινωνία, η υγεία, η παιδεία και οι μεταφορές, αποτελούν μερικά από τα κυριότερα κοινωνικά αγαθά, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση και κοινωνικοποίηση του ατόμου. Ο λαός πλήρωσε για τη δημιουργία αυτών των αγαθών, ο λαός τα συντηρεί και σε αυτόν πρέπει να ανήκουν.
Γίνεται αντιληπτό λοιπόν, ότι η εμπορευματοποίηση αυτών των αγαθών από τις αστικές-νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών συντελεί στην αφαίρεση του κοινωνικού τους χαρακτήρα.
Αρωγός του ξεπουλήματος των κοινωνικών αγαθών στα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, είναι το πολιτικό-υπηρετικό προσωπικό των μεγαλοκεφαλαιούχων. Το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα με τις μαριονέττες του, που χρόνια τώρα μας απομυζούν, καλούνται να μετακυλήσουν τη χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματός στον λαό.
Εδώ και πολλούς μήνες, η εταιρία Νέα Οδός έχει υποβάλλει μηνύσεις σε εννέα αγωνιστές του κινήματος, όχι επειδή δεν πλήρωσαν διόδια (μιας και η άρνηση πληρωμής δεν καθιστά ποινικό αδίκημα), αλλά διότι σύμφωνα με την εταιρία ,τα άτομα αυτά κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στα διόδια των Αφιδνών υπέπεσαν σε μια σειρά αδικημάτων. Οι μηνύσεις αυτές αποτελούν κατά βάση φρονηματικές επιθέσεις, αφού εστιάζουν στην παρακίνηση άλλων πολιτών και στην ηθική αυτουργία.
Ο κ. Ρέππας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τα άψογα αντιλαϊκά αντανακλαστικά του και έχοντας την αγαστή συνεργασία των παπαγαλακίων, πάτησαν πάνω στο γεγονός των παλιών διώξεων των 9 αγωνιστών, διαδίδοντας το ψέμα ότι άρχισαν να ασκούνται διώξεις σε όσους αρνούνται την πληρωμή διοδίων.
Κατά τα φαινόμενα, οι κρατούντες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να αυτοοργανώνεται σε μη χειραγωγήσιμες συλλογικότητες, διεκδικώντας όλα όσα του ανήκουν στο δρόμο. Τα ψεύδη και οι απειλές που διαδίδονται από τους εντολοδόχους των μεγαλοεργολάβων δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το κίνημα. Το πιθανότερο είναι να μας εξοργίσουν.
Μην ξεχνάμε ότι ο χαρακτηρισμός του κινήματος «δεν πληρώνω» ως «κίνημα του τσάμπα», προέρχεται από αυτούς που χρόνια τώρα παρασιτούν στις πλάτες μας, τρώγοντας με κλεμμένα χρυσά κουτάλια.
  • Blogroll

  • Blog Archive