Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Εµπόδια στις εθνικές οδούς

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Σάββατο, Μαρτίου 12, 2011
Τηλέµαχος Μπόγρης

∆ιέρχοµαι την εθνικό οδό Αθηνών Λαµίας επί σειράν ετών και σε τακτά χρονικά διαστήµατα. Παρατήρησα, όπως θεωρώ και χιλιάδες άλλοι διερχόµενοι, προ µεγάλου διαστήµατος, ίσως και ετών, ότι στα διόδια (πρώην) Σχηµαταρίου και στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχουν τοποθετηθεί κώνοι στις δύο από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, συγκεκριµένα στην ταχείας κυκλοφορίας αριστερά και στη βραδείας άκρως δεξιά.

Στην αρχή θεώρησα πως θα γίνουν κάποια έργα αφού στο σηµείο αυτό λιµνάζουν νερά µε την παραµικρή βροχόπτωση. Με την πάροδο του χρόνου διαπίστωσα, δυστυχώς, ότι η κατάσταση ήταν διαρκής. Θεώρησα και θεωρώ πως πρέπει να είναι αποτέλεσµα πληµµελούς εκτέλεσης καθηκόντων εκ µέρους παραγόντων της Πολιτείας σε συνδυασµό µε άλλα συµφέροντα. Εκφράζοµαι έτσι γιατί δεν γνωρίζω ποιος φορέας ή ποια πρόσωπα είναι κατά νόµον υπεύθυνα για την ασφάλεια του συγκεκριµένου δρόµου και σηµείου. ∆ύο φορές έχω καθυστερήσει από ατυχήµατα στον συγκεκριµένο τόπο. ∆εν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να καθυστερώ και γιατί να κινδυνεύω.

Ζήτησα να ενηµερωθώ από το Τµήµα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόµων ποιος είναι κατά νόµoν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη συντήρηση του δρόµου στο συγκεκριµένο σηµείο, εάν ο αποκλεισµός των προαναφερόµενων λωρίδων είναι νόµιµος και βάσει ποιων αδειών αυτό έχει γίνει, καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η υπηρεσία για την άρση των εµποδίων. ∆εν δόθηκε ποτέ απάντηση. Στο συγκεκριµένο σηµείο δεν έγινε ποτέ κανένα έργο. Η µόνη κίνηση, περιπαικτική, από τους ιθύνοντες είναι ότι µετακίνησαν όλους τους κώνους από την αριστερή στη δεξιά µεριά. Ελλάς, το µεγαλείο σου!

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
  • Blogroll

  • Blog Archive