Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ...ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2011

Στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο με τον (μάλλον ειρωνικό) τίτλο “Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και άλελς διατάξεις” περιλαμβάνεται μια ρύθμιση-θρίαμβος για το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Συγκεκριμένα η παράγραφος 11 του άρθρου 45 του νομοσχεδίου αναφέρει επί λέξη ( τονισμένα από μένα):

Για την εξυπηρέτηση του δανείου το οποίο έχει χορηγηθεί στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει της υπʼ αριθμ. 2/48243/0025/8-8-2007 αποφάσεως του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Β΄1587), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στην δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του Ο.Μ.Μ.Α., και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση έναντι του Ο.Μ.Μ.Α. για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας.

Ανατρέχοντας στην παραπάνω απόφαση, βλέπουμε οτι το ποσό του δανείου το οποίο αναλαμβάνει να ξεπληρώσει το δημόσιο είναι 95.000.000 ευρώ. Και όλα αυτά για να παριστάνουν κάποια παράσιτα τους μαικήνες των τεχνών εις βάρος όλων μας, κουνώντας μας επιπλέον και το δάχτυλο αν τολμήσουμε και διαμαρτυρηθούμε για την λεηλασία των ζωών μας. Το Μέγαρο Μουσικής και μετά τον θάνατο του Λαμπράκη, εξακολουθεί να ΔΟΛιοκρατείται. Ο πρόεδρος του Ιωάννης Μάνος, είναι μέλος του Δ.Σ του ΔΟΛ. Στον ΔΟΛ επίσης ανήκει και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παντελής Καψής, ο οποίος σε ένα από τα εξαίρετα πονήματα του, μας παροτρύνει να αφεθούμε στις καταπραϋντικές ιδιότητες της τέχνης του Μεγάρου:

Αυτό το καταλαβαίνουν ακόμα κι όσοι το πρώτο πράγμα που αισθάνονται σήμερα για την κρίση είναι η οργή – για την ατιμωρησία όσων έκλεψαν, για την υποθήκευση της Ελλάδας από τα χρέη αλλά και για το γενικό ξεχαρβάλωμα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτήν ακριβώς την δύσκολη περίοδο ο κόσμος αποζητά διεξόδους στην τέχνη- στο Μέγαρο Μουσικής την περασμένη χρονιά είχαμε ρεκόρ συμμετοχής ενώ ανάλογη υποδοχή έχουν όλες οι σοβαρές εκδηλώσεις. Σαν να αντιμάχονται οι δυο μας εαυτοί, κι ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα υπερισχύσει…

Tην επόμενη φορά που θα δείτε στο Megaλο κανάλι τους Τρεμο-Πρετεντερ0-Καψήδες να λοιδωρούν και να ειρωνεύονται μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, να ξέρετε οτι το κάνουν γιατί αυτοί δεν είναι τσαμπατζήδες. Τα γραμμάτια τους τα εξοφλούν στο ακέραιο…

http://wp.me/p1pa1c-8yt
  • Blogroll

  • Blog Archive