Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Το δεν πληρώνω στους Financial Times

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011
Αφιέρωμα στο "δεν πληρώνω" και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχουν οι Financial Times με τίτλο "Οι Έλληνες υιοθετούν την στάση δεν πληρώνω".
Αναφέρουν ότι τους τελευταίους 4 μήνες το "δεν πληρώνω" έχει εξελιχθεί σε εθνικό κίνημα κατά της λιτότητας. Συνεχίζουν λέγοντας ότι οι υποστηρικτές του κινήματος αρνούνται να πληρώσουν διόδια. Στην Αθήνα χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και το μετρό χωρίς εισιτήριο διαμαρτυρώμενοι για την "άδικη" αύξηση των εισητηρίων κατά 40%.
Υποστηρίζουν ότι η διευρυμένη υποστήριξη του "δεν πληρώνω" δείχνει ότι με δυσκολία θα επιτευχθεί συμβιβασμός. Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 20 τοις εκατό μέσο όρο έπειτα από την έλευση της Τρόικας τον προηγούμενο Μάη.
Ο δείκτης ανεργίας έκανε ρεκόρ στο 14,8 τοις εκατό τον Δεκέμβρη. Ο πληθωρισμός είναι στο 4,9 τοις εκατό τον Ιανουάριο, περισσότερο από διπλάσιος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, μέλος του δεν πληρώνω, αναφέρει στους Financial Times ότι η επόμενη κίνηση θα είναι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού όπου οι τιμές έχουν διπλασιαστεί.

Το άρθρο στα Αγγλικά.
  • Blogroll

  • Blog Archive