Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στην πολυ επιτυχημενη ανοιχτη συνελευση που εγινε την Δευτερα 2 Μαϊου, στο αλσος της Νεας Κηφισιας, στην Πλατεια Ηρωων Πολυτεχνειου, μετα απο εκτενη και γονιμη συζητηση παρθηκαν σημαντικες αποφασεις:
α. Η ανοιχτη συνελευση βορειων προαστιων θα συνεδριαζει στο Παρκ καφε στην Πλατεια Ηρωων Πολυτεχνειου στην Νεα Κηφισια, μεχρις οτου η συνελευση αποφασισει διαφορετικα, καθε Δευτερα στις 7 μμ.
β. Θα συμμετεχουμε στην ομαδα ποδοσφαιρου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καθως και θα παρουμε μερος στην εθελοντικη αιμοδοσια του κινηματος μας
γ.Συμμετοχη στην γενικη απεργια της 11/5 στο Μουσειο με δικο μας ανεξαρτητο μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
δ.Συμμετοχη στην παρεμβαση μας στην δικη της Πατρας κατα της Ολυμπιας οδου, μετα και απο προσκληση των συναγωνιστων μας απο την Πατρα.
ε.Ενισχυση του ταμειου αλληλεγγυης (συγκεντρωσαμε επι τοπου ενα ποσον και δοθηκαν 100 ευρω σε συναγωνιστη που αδυνατουσε να πληρωσει το προστιμο των υποτακτικων των μεγαλοεργολαβων- και διατεθηκε το υπολοιπο ποσο για να καλυψει συμμετοχη στο πουλμαν ανεργων συναγωνσιστων)
στ. Συμμετοχη στην προσπαθεια της Κυριακης 8 /5, στις δρασεις των συναγωνιστων της Βοιωτιας
ζ. Ανοιγμα των διοδιων Αττικης οδου - Μεταμορφωση μετα την ληξη της συνελευσης
η. Επαναβεβαιωση του ρολου του μπλογκ μας www.oxidiodia.gr σαν του μονου που εκφραζει το κινημα μας. Καταδικη οποιουδηποτε αλλου προσωπικου μπλογκ που προσπαθει να καπηλευτει το κινημα μας .
θ. Υποστηριξη ολων των συναγωνιστων που διωκονται απο το κρατος των μεγαλοεργολαβων και τις εταιριες καθως και καταδικη των επαισχυντων και διασπαστικων κειμενων που αναρτωνται στο διαδικτυο (ανατεθηκε σε ομαδα συναγωνιστων να γραψει σχετικο κειμενο)
ι. Επαναβεβαιωση των θεσεων μας οτι στο Πανελλαδικο συντονιστικο θα εχουν θεση τα ενεργα μελη του κινηματος μας (με δυνατοτηα παρατηρητων για οσους θελουν) . Αποκλειονται οι φασιστες και οι ρατσιστες και οσοι τους υποθαλπουν . Επισης δεν συμμετεχουν οσοι δεν αποδεχονται με την υπογραφη τους τις βασικες αρχες του "Συμμετεχω" οι οποιες ειναι:

1. Παλεύουμε για κατάργηση όλων των διοδίων.

2. Σαν κύρια μορφή δράσης μας είναι το «δεν πληρώνουμε διόδια» σαν μερικότερο χαρακτηριστικό του «δεν πληρώνουμε την κρίση τους».

3. Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους.

4. Στο κίνημα μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν εκτός από φασίστες και ρατσιστές.

5. Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων και ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΟΙΞΑΜΕ , ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
  • Blogroll

  • Blog Archive