Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το κίνημα δεν πληρώνω βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 27-5-2011 στην Πάτρα για να παραστεί στην δίκη κατά της Ολυμπίας οδού για την είσπραξη διοδίων από την εν λόγω εταιρεία, για ένα δρόμο καρμανιόλα, κάτω από την ενθουσιώδη προτροπή των κατοίκων της Πάτρας.

Μετά το πέρας της δίκης κατά τις 15:30 τα μέλη του κινήματος που είχαν έρθει απο πολλές περιοχές της χώρας, μαζί με δεκάδες κατοίκους της Πάτρας και της γύρω περιοχής, μετέβησαν στην γέφυρα του Ρίου για να εκδηλώσουν την διαφωνία τους στη ληστρική πολίτικη της εταιρείας vinci.

Ο ενθουσιασμός των διερχόμενων ήταν τόσο μεγάλος που κάποιοι σταματούσαν και ευχαριστούσαν τα μέλη του κινήματος για την κίνηση αυτή.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το εξής περιστατικό: διερχόμενο αυτοκίνητο από εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της Πάτρας, σταμάτησε κοντά σε μέλος του κινήματος και η συνοδηγός πρόσφερε μερικά κουτιά γλυκά ως δείγμα συμπαράστασης στον αγώνα λέγοντάς του: « Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και μας βοηθάτε…». Μετά την κινητοποίηση τα γλυκά μοιράστηκαν στα μέλη και σας πληροφορώ ότι η γλύκα τους ήταν διπλή χωρίς …. Τζατζίκι και κρεμμύδι! Η αποχώρηση δε του κινήματος από τα διόδια ήταν το ίδιο ειρηνική με την άφιξή του.

Αξίζει κανείς να σημειώσει εδώ ότι η εταιρεία εκμετάλλευσης των παραπάνω διοδίων θεωρεί νόμιμη τη ληστεία που διαπράττει σε βάρος των διερχόμενων αυτοκινήτων που βρήκε τρόπο να τιμωρεί όποιον θέλει να περάσει χωρίς να τον κλέψουν.

Όχι δεν αναφέρομαι στο γνωστό πρόστιμο του ΚΟΚ, όχι….


Έχουν τοποθετήσει γύρω από τις μπάρες κομμάτια σμυριδόπανου (γυαλόχαρτο) για να φθείρεται το χρώμα όποιου αυτοκινήτου ο οδηγός έχει το θράσος να περάσει αρνούμενος να καταβάλει το αντίτιμο.

Και ρωτώ τώρα εγώ, αν η μη καταβολή διοδίων είναι παράνομη πράξη, η φθορά ξένης περιουσίας που διαπράτεται σε βάρος των αρνούμενων να καταβάλλουν το χαράτσι οδηγών , τι είναι;

Τα συμπεράσματα, δικά σας……..
  • Blogroll

  • Blog Archive