Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ!
SAVE SOUSSAKI
ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

...- ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/2011 ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

- ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/07/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

το σχέδιο τους αφορά στην εγκατάσταση πέντε δεξαμενών, γεμιστηρίου, και κατασκευή συνολικά αγωγών τροφοδοσίας, δεξαμενών, βυτιοφόρων και πλοίων με στυρένιο, οξικό αιθυλεστέρα, αιθυλική αλκοόλη και φυτικά λάδια.
Η περιοχή είναι ήδη βεβαρυμμένη βιομηχανικά αφού λειτουργούν μονάδες, παραγωγής άλατος, καλωδίων, εγκαταστάσεις αποθήκευσης θείου και αδρανών λιπασμάτων καθώς και διυλιστήρια. Επιπλέον σύμφ...ωνα με τις καταγγελίες φορέων και οργανώσεων η περιβαλλοντική μελέτη της εταιρίας έχει αποκρύψει ή και δίνει ανακριβή στοιχεία, ώστε να εγκριθεί η κατασκευή της εν λόγω μονάδας. Έχει αποκρύψει το γεγονός ότι στην περιοχή όπου προτίθεται να εγκατασταθεί η μονάδα, υπάρχει διέλευση αγωγού φυσικού αερίου άρα ο κίνδυνος της αλληλουχίας (φαινόμενο Domino) είναι υπαρκτός για το οποίο στην μελέτη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Η μελέτη αναφέρει ότι το διυλιστήριο βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 1000 μέτρα από την περιοχή που προτίθεται η εταιρία να κατασκευάσει την μονάδα κάτι που είναι αναληθές, όπως και ότι οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε απόσταση 130 μέτρων από τον αιγιαλό ενώ θα είναι πολύ κοντύτερα και πάντως λιγότερο από 100 μέτρα.
Επιπλέον στην περιοχή υπάρχουν τρείς οικισμοί και οι αποθήκες θα είναι πολύ κοντά στα διυλιστήρια και πάνω σε ένα ηφαίστειο.με το συγκεκριμένο έργο:
α) Θα αποθηκεύονται μόνιμα 6.000 τόνοι επικίνδυνων χημικών δίπλα στα διυλιστήρια και πάνω στο ηφαίστειο.
β) Θα ξεφορτώνονται ετησίως στη θάλασσα τόνοι χημικών που θα μεταφέρονται οδικώς με φορτηγά βυτιοφόρα.
γ) Υποβαθμίζεται η περιοχή ακόμη περισσότερο, δεδομένης και της μεγάλης επιβάρυνσης που έχει από τις μεγάλες βιομηχανίες και κυριότερο
δ) Εγκυμονούνται μεγάλοι κίνδυνοι για το περιβάλλον και συνολικά και συνολικά για τη ζωή των πολιτών.
Οι λιμενικές εγκαταστάσεις της SULPHUR AE τις οποίες προτίθεται να χρησιμοποιήσει η SOUSSAKI LOGISTICS AE είναι υποτυπώδεις και στην ουσία πρόκειται για δύο πλωτές πλατφόρμες (μαούνες) που χρησιμοποιούνται σαν πλωτός λιμενοβραχίονας. Η νομιμότητα, η ασφάλεια και το δυναμικό των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων ερευνάται από το Λιμεναρχείο Ισθμίων.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

...- ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/2011ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

- ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/07/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive