Τρίτη 5 Ιουλίου 2011


πηγή: Εθνος του Μπομπολα
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ - ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Πρόταση συναίνεσης για τους αυτοκινητόδρομους

Τη συναίνεση της αντιπολίτευσης για τη στήριξη της βιωσιμότητας των έργων των πέντε αυτοκινητόδρομων με συμβάσεις παραχώρησης επιδιώκει η κυβέρνηση.

Για το θέμα ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, έχει ήδη συγκαλέσει για αύριο κοινή σύσκεψη με τους υπευθύνους του τομέα Δημοσίων Εργων των κόμματων της αντιπολίτευσης. "Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Θα ευχόμουν να υπάρχουν, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα, το οποίο συμπυκνώνει τις δυσμενέστατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. Ο υπουργός σημείωσε πως το μνημόνιο που είχε μονογραφηθεί μεταξύ υπουργείου και κοινοπραξιών, θα αποτελέσει τη βάση της αυριανής συζήτησης προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι συμφωνία αλλά εκδήλωση προθέσεων.

Ως προς την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να "ξεπαγώσουν" τα μεγάλα έργα και να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των διοδίων, ο κ. Ραγκούσης εμφανίστηκε επιφυλακτικός. Τόνισε, πάντως, πως "το χρονοδιάγραμμα είναι το συντομότερο δυνατό".

Επενδύσεις
Ο ίδιος χαρακτήρισε τα έργα ως τις σημαντικότερες επενδύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, ενώ αναφερόμενος στην προσπάθεια συναίνεσης τόνισε ότι στόχος είναι να μπορέσουν τα κόμματα με τρόπο ισότιμο να γίνουν κοινωνοί στην υπόθεση των παραχωρήσεων. Ξεκαθάρισε, τέλος, πως η πρωτοβουλία που λαμβάνει δεν έχει καμία σύνδεση με πολιτικές σκοπιμότητες, σημειώνοντας ότι οι απόψεις που θα εκφραστούν δεν θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος των κομμάτων: "Δεν εμπίπτει σε καμία κίνηση πολιτικής τακτικής. Η κυβέρνηση είναι για να κυβερνά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες της".

ΣΧΟΛΙΟ:Ο ίδιος χαρακτήρισε τα έργα ως τις σημαντικότερες επενδύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, ενώ αναφερόμενος στην προσπάθεια συναίνεσης τόνισε ότι στόχος είναι να μπορέσουν τα κόμματα με τρόπο ισότιμο να γίνουν κοινωνοί στην υπόθεση των παραχωρήσεων.
Μετάφραση:
Ο ίδιος χαρακτήρησε ότι τα διόδια των έργων είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να σας γδύνουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα, ενώ αναφερόμενος στην προσπάθεια συναίνεσης τόνισε ότι στόχος είναι να χρηματοδοτήσουμε τα κόμματα με αρκετά χρήματα ώστε να προπαγανδίσουν την υπόθεση των παραχωρήσεων.
  • Blogroll

  • Blog Archive